Lister

Bli kjent med politiet

Inviterer til Politiets dag på Gåseholmen

- Av Cecilie Nilsen

Små og store inviteres til Gåseholmen i Farsund når politiet inviterer til Politiets dag på lørdag.

– Det blir mange aktivitete­r for både barn og voksne. Man kan blant annet sitte i politibil, snøscooter, politibåt, pansret politibil og motorsykke­l, forteller lensmann Jan Terje Aas.

Ulike aktivitete­r

På lørdag går Politiets dag av stabelen. Dette er en dag der politi-norge inviterer publikum til å bli kjent med politiet. Dagen arrangeres på en plass i hvert politidist­rikt, og i år er Farsund valgt ut i Agder.

– Politiet er kanskje ikke best på slike arrangemen­t, så vi var tidlig ute med å kontakte kommunen og Farsund 365. Sammen med dem har vi lagt kjøreplane­n, forteller Aas.

I løpet av dagen vil det, i tillegg til utstilling av politiets kjøretøy, bli en krimteknis­k stand. Her kan barna blant annet ta sitt eget fingeravtr­ykk.

– Det blir også en demonstras­jon av de flinke politihund­ene våre og av pågripelse­r, sier lensmannen.

Pirater og ran

Arrangøren­e røper også at det ryktes at pirater vil rane dagligvare­butikken ved siden av politistas­jonen, og at politiet må rykke ut.

– Kanskje Kaptein Torius blir satt i arresten? sier Torrey Skeibrok.

Lensmannen understrek­er at målet med Politiets dag er å vise frem bredden i politiets arbeid og gi publikum mulighet for å komme i dialog med politiet.

–Vi ønsker å gjøre oss mer tilgjengel­ige, og la folk se hva vi driver på med. Slik kan vi også bygge tillit. I vår hverdag som politi er vi helt avhengige av tillit hos befolkning­en, sier Aas.

Tid til mingling

Politiet håper at folk vil slå av en prat med dem på de ulike aktivitete­ne, og at det blir tid til litt mingling. Det blir også kioskutsal­g og ulike stands.

–For kommunens del er det fint å vise at kommune, samfunn og politiet spiller på lag. Vi vil vise at vi har et allsidig og godt sammensatt system som gjør det trygt å bo i distrikten­e, sier ordfører Arnt Abrahamsen.

Fra kultur- og idrett i kommunen stiller Inge Eikeland og Torrey Skeibrok opp, og kan fortelle at blant annet Anne Justine Johnsrud skal synge og spille på arrangemen­tet. Farsund 365 er også represente­rt med Sigrid Harket Sandal og Svein Olav Pedersen i arrangemen­tskomiteen.

Sammen ønsker de velkommen til en familiedag på politistas­jonen, og håper at folk fra hele regionen tar turen til Farsund på lørdag.

 ??  ?? Lørdag inviterer politiet, Farsund kommune og Farsund 365 til Politiets dag. Lensmann Jan Terje Aas (t.v.), Torrey Skeibrok, politiførs­tebetjent Jan Åge Sakariasse­n, kultursjef Inge Eikeland, markedskoo­rdinator i Farsund 365 Sigrid Harket Sandal, ordfører Arnt Abrahamsen, Svein Olav Pedersen i Farsund 365 og politibetj­ent og hundefører Lasse Moe ønsker velkommen.
Lørdag inviterer politiet, Farsund kommune og Farsund 365 til Politiets dag. Lensmann Jan Terje Aas (t.v.), Torrey Skeibrok, politiførs­tebetjent Jan Åge Sakariasse­n, kultursjef Inge Eikeland, markedskoo­rdinator i Farsund 365 Sigrid Harket Sandal, ordfører Arnt Abrahamsen, Svein Olav Pedersen i Farsund 365 og politibetj­ent og hundefører Lasse Moe ønsker velkommen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway