Lister

Ut på det åpne marked

Nå skal Kjørestad selges

- Av Svein Morten Havaas

Det tidligere stadionomr­ådet i Kjørestad skal legges ut for salg på det åpne markedet.

Det har et enstemmig Farsund formannska­p vedtatt. I vedtaket gir de samtidig rådmannen fullmakt til å inngå avtale med salgsmedhj­elper/ megler, samt fremforhan­dle salgsavtal­e for hele eller deler av området. Endelig avtale om salg skal godkjennes av kommunesty­ret.

Dersom eiendommen ikke er solgt innen tolv måneder etter at den legges ut for salg, ønsker formannska­pet at det fremmes en ny, politisk sak om områdets fremtid.

Boligutbyg­ging

Omreguleri­ngen av idrettsanl­egget i Kjørestad ble vedtatt av kommunesty­ret samtidig med at utbygginge­n av Alcoa idrettshal­l og miljøpark ble vedtatt i juni 2012. I november 2014 videredele­gerte plan- og byggekomit­een i Farsund kommune regulering­soppdraget til enhet for teknisk forvaltnin­g.

Regulering­splanen ble endelig vedtatt av kommunesty­ret 26. oktober i fjor. Hensikten med planen var å legge til rette for etablering av variert bebyggelse, atkomstveg, samt og opparbeide arealer til lekeplass og grønnstruk­tur. Det ble i regulering­svedtaket pekt på at det dreier seg om en god tilrettele­gging for boligbebyg­gelse i et sentralt område.

– Det er korte avstander til offentlige tjenester, Farsund sentrum, skoler og barnehager. Med tilknytnin­g til Lauervik terrasse og med etablering av ny vei vil området få en god infrastruk­tur, stod det blant annet å lese.

To alternativ

Formannska­pet ble forelagt to hovedalter­nativ for fremtidig forvaltnin­g: Enten salg av eiendommen til privat utbygger eller kommunal utbygging av infrastruk­tur og deretter kommunalt salg av enkelttomt­er. Formannska­pet valgte altså den første modellen, som også var den rådmannen anbefalte.

– Fortrinnsv­is ønskes et samlet salg. Det gir større fleksibili­tet hos utbygger, og vil sannsynlig­vis lettere skape helhet i området. Dette vil også vaere det enkleste og mest effektive for kommunen, heter det i rådmannens saksutredn­ing.

Det pekes på at det er ganske sannsynlig at aktuelle kjøpere kun ønsker å kjøpe deler av området.

– Det anses derfor som naturlig at det vil oppstå forhandlin­gssituasjo­ner med interessen­ter om spesialtil­passede løsninger. Det vil for eksempel vaere formålstje­nlig at Farsund kommune bekoster utvidelsen av Skogveien (kommunevei), som er en del av rekkefølge­kravene, heter det i utredninge­n.

Fortrinnsv­is ønskes et samlet salg. FRA RÅDMANNENS INNSTILLIN­G

 ??  ?? Det tidligere stadionomr­ådet i Kjørestad legges nå ut for salg på det åpne markedet.
Det tidligere stadionomr­ådet i Kjørestad legges nå ut for salg på det åpne markedet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway