Lister

Den norske kulturs svakhet

- Arne Bjørnestad

Det finnes selvsagt mange kloke og vettuge menn og kvinner, i dette kongeriket vårt. Men at det også finnes mange «idiotiske» eller til dels udugelige, personer i dette landets styre og stell –det er det vel ikke mange delte meninger om?

Klart i dette flerkultur­elle landet, er det slik at en overhode lett gir etter for det som strider imot, på bekostning av det vi står for. Vårt ståsted – hoved-kulturen vår, den kristne laere, vår gudstro! Dette som klart utløser mange reaksjoner, fordi det skurrer mot dagens verdier, og for mange syns å vaere ødeleggend­e for disse!

Dette forteller oss at om vi ikke blir flinke nok til å ivareta dagens verdier, på en kristen god måte, som skal vaere vårt grunnlag, så må dette sees på som tragisk, og en synd og skam for det norske demokratie­t!

Om man rette fokuset på andres ståsted og kulturer, slik noen om det gjelder liv eller død, ivaretar, så er der vel alltid noe å ta laerdom av – på en god måte som kan ivareta egne interesser. Det er også slik, dessverre at mange dyktige personer, ikke får slippe til og dermed blir disse oversett. Det er bare trist at det er slik!

Derfor blir det iblant en del forvirring, men finnes det ennå noe igjen av vårt velsignede grunnlag, den kristne tro og laere på de klokes agenda. Selv i liberalism­ens utbredelse av dens store faktum, fins det vel også lys i tunellen? Derfor dette å kunne stå imot tidens ugudelige herjinger, vil selvsagt til en vinn, vinn, seier med styrke og redning! «Bra å ha i tankene når vi synger faedreland­ssangen!»

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway