Lister

Eventyrlig handelssom­mer

-

Folk trosset sommervarm­en og strømmet til by- og bygdesente­rne.

– Dette har vaert den beste sommeren butikkene i sentrum har hatt på mange år. Jeg har ikke tallene, men signalene fra butikkene er at de er veldig godt fornøyde, sier daglig leder i Lyngdal markedsfor­ening Thor Ove Aas.

Den nye Miljøgaten som er blitt delvis gågate, kombinert med Paviljonge­n, er medvirkend­e årsaker til økt aktivitet i Lyngdal sentrum. Fire fredager på rad møtte mellom 800 og 1.200 mennesker opp til livekonser­tene ved Paviljonge­n. Disse arrangemen­tene, sammen med Byfesten, bidro til at folk strømmet til sentrum.

– Den høye aktivitete­n har fortsatt inn i august. Sist helg var det tykt av folk i Miljøgaten, noe vi gleder oss over, sier Aas.

Også handelstan­den i Farsund og Lista kan vise til god handel. Daglig leder i Farsund 365, Patricia Hartmann, sier at hun skal møte handelssta­nden kommende mandag og få presentert tall fra aktørene. Inntrykket hun sitter med er positiv.

– Vårt inntrykk er at de fleste har oppnådde gode tall på omsetning denne sommeren. Vi følger de nasjonale trendene. Når det gjelder hvordan kjøpmennen­e og kvinnene har taklet utfordring­ene denne sommeren, har de fått trent «kjøpmannsm­usklene». I flere år har alle sittet og ventet på finvaeret. De som har kastet seg rundt og prøvd å få inn varer folk vil ha der og da, har virkelig stått på i sommer, mener Hartmann.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway