Lister

Svømte i Mjøsa

Spreke farsundsda­mer

- Av Svein Morten Havaas

Fem flotte farsundsda­mer deltok i helgen i H3 Hamar Open Water i landets største innsjø, Mjøsa.

Fire venninner fra Farsund hadde tatt turen til Tove Løkke-øwre for å delta i stevnet - i tillegg til å besøke henne. Løkke-øwre bor for tiden på Hamar der datteren Lea (17) går på skole og spiller håndball for eliteserie­laget Storhamar.

Venninnene Anne Margaret Syversen, Lotte Dinesen, Anne Ruth Fossland og Inger Arctander hadde tatt med seg våtdrakter og sporty innstillin­g. De var ikke vonde å be om å kaste seg i vannet og delta i svømmekonk­urransen.

– Sporty

– Jeg synes det er veldig sporty av fire damer å ta turen helt til Hamar for å svømme i Mjøsa. Alle utenom Inger laerer enda hvordan bli en bedre svømmer, og for de av oss var denne konkurrans­en målet å delta, sier Tove Løkke-øwre til Lister24.

Inger Arctander ble beste kvinne i sitt heat og svømte 1500 meter på litt over 26 minutter.

– Det var et flott arrangemen­t der blant annet tidligere toppsvømme­r Irene Dalby deltok. Vi svømte i en bane på Mjøsa, temperatur­en var rundt 18 grader og distansene vi kunne velge mellom var 750 og 1500 meter, opplyser Løkke-øwre.

50 deltok

Ifølge Hamar Arbeiderbl­ad deltok rundt 50 svømmere i stevnet, som opprinneli­g skulle startet ved det mye omtalte, sagnomsust­e og Ylvis-musikalise­rte stupetårne­t ved Koigen –«verdens dyreste stupetårn». Men arrangemen­tet måtte flytte til Tjuvholmen på grunn av høye bølger på Mjøsa. Der fikk arrangøren­e låne klubbhus og garderober fra Hamar Roklubb.

Svømmestev­net ble arrangert for aller første gang av Hamar idrettslag. Arrangemen­tet er en del av en trilogi blant idrettskon­kurranser, forkortet til H3. Foruten svømmestev­net Hamar Open Water holdes også Hamar maraton og en triathlon-konkurrans­e i løpet av sommeren og høsten.

Jeg synes det er veldig sporty av fire damer å ta turen helt til Hamar for å svømme i Mjøsa. TOVE LØKKE-ØWRE

 ?? FOTO: PRIVAT ?? Flinke farsundsda­mer som deltok i svømmestev­net Hamar Open Water i Mjøsa i helgen. Fra venstre: Anne Margaret Syvertsen, Inger Arctander, Tove Løkke-øwre, Lotte Dinesen og Anne Ruth Fossland.
FOTO: PRIVAT Flinke farsundsda­mer som deltok i svømmestev­net Hamar Open Water i Mjøsa i helgen. Fra venstre: Anne Margaret Syvertsen, Inger Arctander, Tove Løkke-øwre, Lotte Dinesen og Anne Ruth Fossland.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway