Lister

NM på hjemmebane

Klart for fartsfest på Konsmo-banen

- Av Karl Birger Saelør

Fredrik Ågedal lover skikkelig action når det braker løs med Nm-runde i rallycross i Konsmo kommende helg.

–Det blir kult med Nm-runde på hjemmebane. Jeg liker banen godt, og håper på god støtte fra publikum, sier 22-åringen fra Konsmo som leder klasse 3 i NM i rallycross.

I fjor vant han Nm-gull både i bakkeløp og rallycross.

–Målet er selvsagt en topplasser­ing, og at jeg fortsatt leder NM foran den femte og siste runden, sier Ågedal, som har kjørt rallycross i fire sesonger.

– Konsmo-banen har vaert en del av meg siden jeg ble født. Jeg har alltid vaert med pappa opp igjennom på løp på Konsmo, sier Fredrik Ågedal foran helgens fartsfest.

12 Konsmo-sjåfører

95 rallycross-kjørere er påmeldt til kjøringene i Konsmo lørdag og søndag. 12 av disse kjører for arrangørkl­ubben NMK Konsmo.

I tillegg til Fredrik Ågedal, kjemper flere andre Konsmosjåf­ører i teten i sine klasser. Sivert Svardal leder i klasse 2, og i juniorklas­sen ligger Trond Simen Larsen og Sindre Løland som nummer to og fem. Kim Åvar Meland er nummer tre i klasse 4, mens Per Magne Svardal ligger på 5.plass i klasse 1.

– Motorsport har gjort Konsmo kjent over hele landet. Dette skaper mye aktivitet, og gir tilbud til ungdom som kanskje ikke deltar i de andre aktivitete­ne som tilbys i kommunen, sier løpsleder Roar Bakken.

Det konkurrere­s i fem forskjelli­ge klasser; og det skal kjøres tre innledende omganger på lørdag, og så en fjerde omgang og finaler på søndag.

Utfordring­er

Konsmo-banen er 820 meter lang, og byr på tøffe utfordring­er.

– Banedekket veksler mellom grus og asfalt. Det er mange skarpe svinger, noen er også trange og det er derfor stor variasjon i hastighet, sier Roar Bakken.

Motorsport har lange tradisjone­r i Konsmo. Klubben arrangerer i helgen NM -runde i rallycross for andre gang; første gang var i 2012.

– Det har vaert en massiv dugnadsinn­sats for å utbedre/ oppgradere banen med rekkverk, sikkerhets­soner, banedekke og andre fasilitete­r. I tillegg er det stor møteaktivi­tet for å forberede arrangemen­tet. Denne møteaktivi­teten har pågått i ett år. Ca 100 dugnadsarb­eidere vil vaere i sving både lørdag og søndag, sier Roar Bakken.

Håper på 1000 tilskuere

Han forteller at den første spede starten med Morten Maager som kjørte trail, døde ut etter hvert. Tor Steinar Lauvdal var den første i distriktet som startet med bilcross, og han dro etter hvert med seg andre.

– Dette var tidlig på 80-tallet. Banen vår ble bygd i 1988, og den ble åpnet i 1989, sier Roar Bakken.

Han håper på 1.000 tilskuere totalt i løpet av lørdagen og søndagen, og lover at folk skal få valuta for pengene.

– Her blir det knivskarpe dueller og jevne og tette heat med flere av landets beste sjåfører. Å arrangere Nm-løp er som 17. mai. Vi håper på sol og varme, sier Roar Bakken.

Motorsport har gjort Konsmo kjent over hele landet. ROAR BAKKEN

 ?? FOTO: PRIVAT ?? Fredrik Ågedal skal forsvare sin ledelse i klasse 3 når det til helgen arrangeres Nm-runde i rallycross på Konsmo-banen.
FOTO: PRIVAT Fredrik Ågedal skal forsvare sin ledelse i klasse 3 når det til helgen arrangeres Nm-runde i rallycross på Konsmo-banen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway