Lister

Ønsker flere medlemmer

Venner i aktivitet er i gang igjen

- Av Svein Morten Havaas

Venner i aktivitet er FILS tilbud for barn og unge med ekstra utfordring­er i hverdagen. Nå håper de å bli flere.

– Vi er for tiden 20 medlemmer i alderen 8 til 30 år. Selv om vi har blitt en flott gjeng, vil likevel gjerne ha flere medlemmer. Og de kan mer enn gjerne komme fra nabokommun­ene i Lister, sier Linda Andreassen, som er trener for Venner i aktivitet – VIA – sammen med skole-kollegene Ida Elle og Sissel Østensen.

Høsten 2014 tok de tre damene initiativ til å starte opp VIA under Fil-paraplyen. Det startet med en diskusjon i lunsjen på Lista ungdomssko­le om at det ikke fantes gode, egnede treningsop­plegg for barn og unge som har litt ekstra utfordring­er i hverdagen i Farsund. Det bestemte de seg raskt for å gjøre noe med og kontaktet FIL som var positive bidro med tilrettele­gging.

De tre trenerne ble skolert. Norges Idrettsfor­bund «trente» dem i å tenke annerledes. Trenerne dro også på «Ung Aktiv»-konferanse­n i Trondheim for å få flere ideer og inspirasjo­n til tilrettela­gt trening tilpasset alle behov. De hadde også besøk av Marianne Fredbo fra Lyngdal som snakker av erfaring og som har drevet med toppidrett med sine handikap. Også hun kom med gode tips.

– Alltid gøy!

– Vi spiller fotball, håndball, basketball, innebandy, danser, leker, har styrketren­ing, svømmetren­ing, utetrening og mye mer. Vi tilrettele­gger for at alle skal mestre og alle skal trives. Og vi har det alltid gøy! forteller Andreassen.

Treningene holdes hver tirsdag ettermidda­g i Listahalle­n. i alderen 8-30 år.

I tillegg til at medlemsmas­sen har vokst til 20, har også de tre som startet opp fått med seg to til, Kristiane Svindland og Susanne Langøy. Nå er de fem stabile trenere som hver uke bytter på å ha treningsop­plegget og er til stede for medlemmene.

– Vi har nylig fått henvendels­er fra flere personer som ønsker å vaere med i trenerteam­et, noe vi setter stor pris på. Det gjør at vi gleder oss litt ekstra til oppstarten! sier Andreassen.

– Stolt

Via-gjengen har deltatt på arrangemen­ter utenfor kommunen. De har vaert med i stjerneser­ien i fotball og reist til Kristiansa­nd og Grimstad for å delta på denne turneringe­n.

I vår fikk VIA 10.000 kroner i kjaerkomme­n støtte fra Civitan Club Åsa-damene. Pengene brukes til hjelpemidl­er for de som har en bevegelses­hemning slik at de lettere kan delta på flere øvelser og føle enda mer mestring.

–Vi er veldig stolte av jobben vi utfører. Det gir oss så utrolig mye å se samholdet, gleden, aktivitets­nivået, uavhengig av alder. Selvsagt er vi slitne til tider. Selvsagt krever det engasjemen­t, styrke og positivite­t. Men det er verd det, og det er verdens beste trenerjobb –uten tvil! smiler Linda Andreassen.

Fra nabokommun­er?

Nå håper hun at enda flere vil bli med på treningene. I så fall kan trenerne eller FILS daglige leder, Hans Kristian Eilertsen kontaktes.

– Det hadde vaert kjekt om også noen som bor i våre nabokommun­er kan tenke seg å bli med. Eller enda bedre: At ideen kan spre seg slik at det kan starte opp tilsvarend­e tilbud der. Da kan vi få et enda større nettverk, samarbeid på kryss og tvers av kommunene og lage turneringe­r og samlinger, avslutter Linda Andreassen.

Vi har det alltid gøy! LINDA ANDREASSEN

 ?? FOTO: PRIVAT ?? FILS Venner i aktivitet-gruppe teller nå 20 medlemmer, men de håper å bli flere og at det også blir tilsvarend­e grupper i nabokommun­ene i Lister.
FOTO: PRIVAT FILS Venner i aktivitet-gruppe teller nå 20 medlemmer, men de håper å bli flere og at det også blir tilsvarend­e grupper i nabokommun­ene i Lister.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway