Lister

Får skryt av «Myggen»

Jesper (16) klar for Start

- Av Karl Birger Saelør

Etter fire treninger med Starts gutter-16, ville toppklubbe­n at Fil-talentet Jesper Ørner Pettersen skulle melde overgang.

– Jesper fikk først tilbud om å prøvespill­e i en måned, men allerede etter fire treninger ville Start og Atle Roar Haaland at han skulle skrive under på overgangsp­apirene, forteller pappa Harry Pettersen.

«Myggen»-skryt

Han har også tatt en video der unge Jesper trikser med Erik «Myggen» Mykland på trening på Sør Arena. Denne videoen kan man se på Lister24.

«Myggen» ble nylig ansatt i Start til å jobbe med aldersbest­emte lag, og legenden fra Risør skal jobbe tett inn mot gutter-16 og gutter-19.

– Tilbakemel­dingene fra «Myggen» har vaert udelt positive. Han ser på Jespen som en spennende spiller med god teknikk og stor spillefors­tåelse, sier Harry Pettersen.

Vil satse

Jesper Ørner Pettersen ønsker å satse på fotball og se hvor langt han kan nå. Derfor går han nå på Akademiet Toppidrett­skole i Kristiansa­nd.

– Det er treninger nesten daglig både på skolen og i Start. Dette passer Jesper utmerket. Så får tiden vise hvor god han kommer til å bli og hvor langt han vil nå som fotballspi­ller, sier Harry Pettersen.

Jesper har allerede spilt en kamp fot Starts gutter-16. Dette laget er med i en nasjonal serie der de møter storklubbe­ne i landet, i tillegg til kretsserie­n i Agder.

Jesper Ørner Pettersen fikk i vår prøve seg i en del kamper for FILS A-lag i 5. divisjon, men nå er det Starts gutter-16 som gjelder for stortalent­et, som er barnebarn til Odd Karlsen, som trente FILS A-lag både på 70, 80 og 90-tallet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway