Lister

Café Salem

-

Kirken i Dalen i Sarons Dal, Kvinesdal har utvidet sine lokaler med en café, eller et område for fellesskap. Det har vi savnet. Vi jobbet på som bare det for å bli så ferdige som vi kunne til stevnet. Vi kom i mål slik at vi kunne vaere stolte av å ta imot stevnebesø­kende i lokalene våre. Folk i kirka jobbet dugnad med å lage mat og servere i det vi har kalt Café Salem.

Navnet er inspirert av navnet kirka vår hadde da den startet en gang på 30-tallet. En gang på 80-tallet forsvant navnet og ble erstattet med Kirken i Dalen. Vi tenkte nok at Salem ble litt for gammeldags og kristelig. Men Salem ligger fortsatt i bevissthet­en. For Salem er hebraisk og betyr fred. Og er det noe vi ønsker å vaere med å gi til mennesker er det fred.

Apostelen Paulus, som har skrevet mange av bøkene i Det nye testamente­t, begynte nesten alltid sine brev med et ønske om nåde og fred til de han skrev til. Den freden det er snakk om her er ikke fravaer av krig, urolighete­r eller et travelt liv. Det er en fred som gjør at vi kan vaere rolige, uten bekymring og frykt, midt i alt som skjer i livet.

Jesus sa: «Fred etterlater jeg dere. Min fred gir jeg dere, ikke den fred som verden gir. La ikke hjertet bli grepet av angst og motløshet» (Joh 14, 27).

Av og til kommer denne freden så sterkt at den nesten er til å ta og føle på. Jeg vil oppmuntre deg til å ta deg litt tid, der du sitter og leser, puste med magen og be Jesus, fredsfyrst­en (Jes. 9, 6), fylle deg med sin fred på nytt i dag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway