Lister

Javel ...

Livet er herlig! Man våkner opp hver morgen og kan reise seg opp på sine egne bein

-

Etter ti år som ansatt på restaurant­en Jonas B. Gundersen, Jonas B. på folkemunne, tok Elin Dugan (46) nylig over driften.

– Hvordan er det å drive Jonas B.?

–Det er spennende, travelt, krevende, utfordrend­e og veldig gøy! Når jeg våkner om morgenen så gleder jeg meg til en ny dag på jobb. Jeg trives veldig godt på Jonas B. Det er mitt andre hjem. Jeg trives sammen med de ansatte. Det er en livsstil, men gøy.

– Hvordan har du det akkurat nå?

– Helt topp!

– Hvorfor?

– Livet er herlig! Man våkner opp hver morgen og kan reise seg opp på sine egne bein. Sommeren er over for denne gang, og vi kom oss gjennom den med mange hyggelige og koselige gjester. Alt begynne å komme på plass etter en travel sommer. Så nå er det å sette seg ned å planlegge neste sesong.

– Beskriv deg selv med tre ord.

– Jeg har masse tålmodighe­t, er smilende, og er alltid i godt humør.

– Hva er du opptatt med for tiden?

– Åh, det er mye det...

– Hvem fortjener skryt?

– Først og fremst alle ansatte her på Jonas B.

– Hvorfor det?

– For de er positive og engasjerte. Vi er som en liten familie. Ellers så fortjener mine barn, barnebarn og mann skryt, fordi de har holdt ut arbeidstim­ene mine i sommer.

– Hvem ville du reist til en øde øy sammen med?

– Dumt spørsmål egentlig! Mannen min selvfølgel­ig! Jeg sier ikke hvorfor. – Hva spiser du helst til middag?

– Hjemmelage­t middag med «jordepla», som vi sier i Kvinesdal, i tillegg til brun saus, kjøtt og grønnsaker. Det er ekte norsk bondekost. – Hva gjør deg glad?

– Når jeg gjør alle rundt meg fornøyd, og ser at de smiler. Det kan vaere familie, venner, kolleger, kunder og gjester. Det gjør meg også glad å ha tid til en kaffe med venner. – Hva gjør deg sint?

– Urettferdi­g behandling. Av Tom Arild Støle

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway