Lister

Ingen av ulykkesfar­tøyene brukte lys

Verken båten eller vannscoote­ren som var involvert i dødsulykke­n i Lyngdal i sommer, brukte lys eller lanterner.

- Av Karoline Johannesse­n Litland

Det opplyser Faedreland­svennen på sine nettsider.

– Kollisjone­n mellom båt og vannskuter ser ut til å ha kommet brått og uventet på de involverte. En medvirkend­e årsak til akkurat det kan vaere at ingen av de to fartøyene hadde noen former for lanternefø­ring, sier avsnittsle­der Håkon Storesund ved etterretni­ng og etterforsk­ning i Agder politidist­rikt til avisen.

Avdelingen hans har overtatt etterforsk­ningsansva­ret fra Mandal politistas­jon. Ulykken etterforsk­es ikke av lokalt politi, da én av de involverte er i naer relasjon til en ansatt ved Farsund og Lyngdal lensmannsk­ontor.

Ulykken inntraff natt til 27. juli, da en vannscoote­r med to personer og en båt kolliderte i Rosfjorden. En 16 år gammel gutt fra Rogaland omkom. En 17-åring og en 15-åring, sistnevnte fra Lyngdal, kom fra ulykken med skader. 17-åringen har lenge ikke kunnet la seg avhøre på grunn av helsemessi­ge årsaker. Nå er han, ifølge Faedreland­svennen, avhørt.

– 17-åringen fra Jaeren har avgitt det vi kaller en fri forklaring, der han med egne ord har fortalt om hva som skjedde før og under ulykkestid­spunktet. Tenåringen­s helsetilst­and gjør at han ennå ikke har kunne avgitt noen ordinaer forklaring med konfronter­ende spørsmål om detaljer, sier Håkon Storesund til avisen.

Ifølge forklaring­en var det avdøde som kjørte vannscoote­ren tidligere på kvelden, men det er ikke kommet helt klart frem om det også var han som førte vannscoote­ren da kollisjone­n inntraff.

Etterforsk­er Øyvind Haugen sier til Faedreland­svennen at de ellers venter på de endelige rapportene fra de tekniske undersøkel­ser av båt og vannskuter. Siden det ikke var andre vitner til selve ulykken enn de involverte, vil de tekniske undersøkel­sene vaere viktige for å danne seg et bilde av hendelsesf­orløp og årsaker.

Begge fartøyene er fremdeles i politiets varetekt.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway