Lister

– En enorm opplevelse

Leiv Erik (55) fisket laks fra rullestole­n Rullestol er ingen hindring for å få storlaks på kroken.

- Av Tom Arild Støle

Det er Leiv Erik Refsnes (55) et bevis på.

Onsdag formiddag, sittende i rullestol, fisket han en fem kilo stor laks ved Kvellandsh­ølen i Lygna i Lyngdal.

– Det var en helt enorm opplevelse, sier 55-åringen, som til vanlig er en ivrig laksefiske­r, og som har sju kilo som «personlig rekord».

Ulykke

4. august havnet han i en alvorlig ulykke, som førte til at han er blitt sittende i rullestol for en periode under opptrening­sperioden. Før dette hadde han på grunn av dårlige fiskeforho­ld i elva ikke hatt et eneste napp i Lygna denne sesongen.

– 4. august var samme dag som det begynte å regne, slik at vannstande­n økte og gjorde fiskeforho­ldene bra. Nå er det bare en drøy uke igjen av sesongen, og jeg var heldig som rakk å komme meg ut, smiler han.

– Perfekte forhold

Det var fiskekamer­aten Sigurd Bjarne Simonsen som hadde bedt ham ut på fisketur onsdag formiddag. Kameraten hjalp også godt til med hov for å få fisken på land.

– Nå trenger jeg ikke å fiske mer i år. Jeg har fått laksen min, ler Refsnes.

Men han røper at han skal ut enda en tur, til helgen.

– Nå er forholdene helt perfekte med tanke på å få fisk, sier han.

For 55-åringen er det normalt sett fluefiske som gjelder. Men onsdag måtte han krype til korset og fiske med sluk. Det var det eneste som var mulig fra rullestole­n.

– Det å fiske med sluk er å fiske. Å fiske med flue er mer som en kunstform, mener Leiv Erik Refsnes og humrer spøkefullt.

– Årets røykelaks

Han kunne onsdag gjøre nytte av plattingen som er anlagt ved Kvellandsh­ølen, og som faktisk gjør det mulig å sitte i rullestol og fiske.

– Egentlig har jeg aldri tenkt over denne plassen, og vet ikke hvem som har anlagt den. Men vedkommend­e fortjener en stor takk. Uten den hadde det ikke vaert mulig å få fisket for meg, sier Refsnes, som håper å vaere på beina igjen i løpet av høsten, og klar til ny fiskeseson­g neste år.

–Og hva skal du bruke laksen til?

– Den skal røykes. Det blir årets røykelaks, sier 55-åringen, som til vanlig er en del av fiskeoppsy­nskorpset i Lygna.

Nå trenger jeg ikke å fiske mer i år. Jeg har fått laksen min. LEIV ERIK REFSNES (55)

 ??  ?? Leiv Erik Refsnes (55) kunne glise fornøyd etter å ha dratt opp en fem kilos laks fra rullestole­n ved Kvellandsh­ølen i Lygna onsdag formiddag.
Leiv Erik Refsnes (55) kunne glise fornøyd etter å ha dratt opp en fem kilos laks fra rullestole­n ved Kvellandsh­ølen i Lygna onsdag formiddag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway