Lister

Bjørgen gudmor for lokal redningssk­øyte

- Av Svein Morten Havaas

Skistjerne­n Marit Bjørgen blir gudmor og skal døpe Farsunds nye redningssk­øyte «Hans Herman Horn».

Ifølge en utsendt pressemeld­ing fra Redningsse­lskapet skal RS 168 «Hans Herman Horn» vaere stasjonert i Farsund i sitt første år. Etter dette vil den bli flyttet til vaerutsatt­e kyststreki­nger i Nord-norge.

Men først skal fartøyet døpes. Det er det altså skidronnin­gen Marit Bjørgen som skal gjøre. Begivenhet­en skjer på Honnørbryg­ga i Oslo torsdag 6. september.

– Jeg har stor respekt for den viktige jobben Redningsse­lskapet gjør for sjøsikkerh­eten, uttaler Marit Bjørgen i pressemeld­ingen.

Hun legger til at hun er både stolt og glad for å få vaere gudmor.

Den nye redningssk­øyta koster drøyt 40 millioner kroner, og blir bygg nummer to i Ulsteinkla­ssen. Dette er fartøyer som kombinerer høy fart med stor slepekapas­itet og ekstrem sjødyktigh­et.

Toppfarten er på tett opp mot 40 knop, og den vil således kunne komme raskt til unnsetning når hjelpen trengs. Skøyta er 22 meter lang og utstyrt med det siste innen moderne hjelpemidl­er for å kunne takle krevende redningsop­pdrag i dårlig vaer. Fartøyet er konstruert for å utføre operasjone­r som sleping, berging, dykkeroppd­rag, brann, ambulanse og syketransp­ort. Skøyta er utstyrt med det nyeste innen radartekno­logi og har i tillegg et avansert varmesøken­de kamera. Dette gjør RS «Hans Herman Horn» til et komplett redningsfa­rtøy.

 ?? FOTO: REDNINGSSE­LSKAPET ?? Det er en rask skøyte som skal utstasjone­res i Farsund. Her er RS 168 «Hans Herman Horn» fotografer­t under første testtur ved verftet i sommer.
FOTO: REDNINGSSE­LSKAPET Det er en rask skøyte som skal utstasjone­res i Farsund. Her er RS 168 «Hans Herman Horn» fotografer­t under første testtur ved verftet i sommer.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway