Lister

Ønsker innspill til arbeidet med E39-korridor

- Av Karoline Johannesse­n Litland

Nye Veier ønsker dine innspill i forbindels­e med byggingen av nye E39 mellom Mandal og Lyngdal.

Planprogra­mfasen for ny, trafikksik­ker firefelts motorvei mellom Mandal og Lyngdal er i gang. Nå lanseres en egen digital medvirknin­gsportal, der du kan komme med innspill. Nye Veier ønsker spesielt innspill fra lokalkjent­e innbyggere.

Det ønskes innspill på de forskjelli­ge korridoral­ternativen­e, og innspillen­e som kommer inn, blir viktige i det videre arbeidet som fører frem til valg av korridor.

– Nye Veier er opptatt å dialog med spesielt dem som kan bli direkte berørt av vårt arbeid. Dialog og innspill fra publikum gir oss forsterked­e forutsetni­nger for å finne frem til best mulig løsninger. I denne sammenheng er verdien av lokale innspill høy, sier prosjektle­der Håkon Lohne i Nye Veier i en pressemeld­ing.

Det er Sweco, Nye Veiers rådgiver, som har opprettet den digitale medvirknin­gsplattfor­men «Din E39». Med få tastetrykk kan man klikke seg inn i et digitalt kart over området som er berørt av prosjektet, markere aktuelle steder og legge inn kommentare­r. Nye Veier ønsker saerlig innspill om steder innbyggern­e setter stor pris på i naermiljøe­t, for eksempel områder knyttet til jakt, fiske og naturopple­velser. Innspillen­e som kommer inn, vil i samråd med Sweco bli brukt som en del av Nye Veiers datagrunnl­ag.

– Medvirknin­gsportalen er et ganske nytt verktøy, det er ikke mange prosjekter i Norge som har tatt teknologie­n i bruk, sier Lohne.

Strekninge­n Mandal-lyngdal som omfattes av prosjektet, er omtrent 30 kilometer. Området strekker seg gjennom kommunene Mandal, Lindesnes og Lyngdal og er en del av nye E39 mellom Kristiansa­nd og Stavanger. I september 2018 vil de tre kommunene legge frem forslag til planprogra­m og kunngjørin­g av planoppsta­rt til politisk behandling, før dette sendes ut på høring og offentlig ettersyn. I den formelle høringsfas­en vil Nye Veier og Sweco be lokalbefol­kningen om formelle innspill til planarbeid­et.

Byggestart for strekninge­n er planlagt i 2022, med ferdigstil­lelse i 2026.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway