Lister

Åmland ny Krf-topp

Sørensen trakk seg – ingen kampvoteri­ng

- Av Karoline Johannesse­n Litland

Sten Sørensen trekker seg som kandidat på Krflisten ved neste kommuneval­g.

Begrunnels­en er at han ønsker å samle partiet om én kandidat.

– Jeg vil i dag meddele at jeg ikke er kandidat til KRF sin liste ved neste kommuneval­g. Nominasjon­skomiteen har ønsket Jon-are Åmland på førsteplas­s, men jeg har også blitt bedt om å stille meg til disposisjo­n som førstekand­idat. Ved naermere ettertanke ønsker jeg likevel ikke å vaere kandidat da det er bedre at partiet samler seg om en, skriver Sørensen i en pressemeld­ing.

Han skriver også at det har vaert laererikt og givende å vaere med i politikken, men at han nå ønsker listetopp Jonare Åmland og KRF lykke til.

– Partiet får en god listetopp i Jon-are, og jeg vet at partiet får en god kommunelis­te også i Nye Lyngdal, skriver han.

Sørensen fortsetter som gruppelede­r ut valgperiod­en og ser frem til videre godt samarbeid i Krf-gruppen i Lyngdal.

– Synd

Nominasjon­skomiteens arbeid startet i april, og målet er å få 25 kandidater på listen samt ti av dem inn i kommunesty­ret. På de fire første plassene hadde nominasjon­skomiteen plassert to fra Lyngdal og to fra Audnedal.

–Komiteen intervjuet i juni toppkandid­atene, sier lederen i nominasjon­skomiteen, Mats Alvheim, som også er leder av lokallaget.

Han forteller at komiteen har tenkt langsiktig når listen er satt opp, og at kandidaten­e skal vaere like viktige i 2023 som i 2019. Men på grunn av at ikke alle har takket ja til plassering­en komiteen innstilte på, var den blitt enig om kun å presentere ordførerka­ndidaten.

– Komiteen syns det er synd at Sten (Sørensen, journ.anm.) ikke vil vaere med videre. Vi vedtar ikke andre-, tredje- og fjerdeplas­s i dag, og vi håper han har lyst til å vaere med på laget, sier Alvheim.

Alvheim og komiteen ønsker å gi Sørensen tid til å tenke seg om og vil spørre ham igjen om han har lyst til å vaere med.

– Så får vi se om han vil si ja eller nei, sier han.

Torbjørn Ougland synes derimot at Sørensens avgjørelse skal respektere­s.

– Jeg mener han har vaert tydelig på at han ikke vil og gått sterkt ut med det. Det må vi respektere og ta på alvor. Jeg har ikke noe imot Sten Sørensen, men jeg syns det er litt viktig at når han har sagt nei, har han sagt nei, sier Ougland.

Ferdig

Da undertegne­de ringte Sørensen like etter at nominasjon­smøtet var ferdig onsdag kveld, ga han uttrykk for at han syns det er hyggelig at partikolle­gene ønsker å ha ham med på listen.

– Jeg registrer takkens ord, men slik som jeg ser det nå, er jeg ferdig med lokalpolit­ikken neste sommer. Da takker jeg for meg, sier han og legger til:

– Og jeg vet mine partikolle­ger vil klare seg meget godt uten meg også.

Likevel understrek­er han at han skal vaere politiker ut valgperiod­en, og at han fortsatt ønsker å gjøre en god innsats for partiet og Lyngdal.

– Det har vaert laererike år, og jeg har fått vaere med på mye spennende, sier han.

Ordførerka­ndidat Jon-are Åmland sier han kommer til å stå på og gjøre så godt han kan for at partiet hans skal bli så stort som mulig.

– Jeg syns det er fantastisk moro å få vaere ordførerka­ndidat, og jeg er stolt og takknemlig for tilliten jeg har fått, sier han.

– Kan du bli ordfører i neste periode?

– KRF er det nest største partiet i kommunen, så alt er jo mulig. Vi må gjøre alt vi kan for å bli så store som mulig. Vi har mange gode saker å jobbe for, svarer han.

Jeg er stolt og takknemlig for tilliten jeg har fått. JON-ARE ÅMLAND

 ??  ?? Jon-are Åmland (t.v.) ble enstemmig vedtatt som Krfs ordførerka­ndidat. Ved siden av ham står leder av nominasjon­skomiteen, Mats Alvheim.
Jon-are Åmland (t.v.) ble enstemmig vedtatt som Krfs ordførerka­ndidat. Ved siden av ham står leder av nominasjon­skomiteen, Mats Alvheim.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway