Lister

Smsog datavanske­r

Sliter med teknikken

- Av Torrey Enoksen

Brukerne av Lyngdal legesenter og andre legesenter­e i regionen, kan oppleve at de ikke mottar timebekref­telse på sms etter brudd med leverandør.

– Dette vil ramme alle som skal bestille og har bestilt time fra og med fredag. Jeg kan ikke si hva som er årsaken til at leverandør­en av Sms-tjenestene våre har brutt Helserespo­ns. Det jeg kan si er at det vil skape problemer, sier Mats Andreas Tønnessen ved Lyngdal legesenter.

Sa opp tirsdag

Tirsdag ble det kjent at Hove Medical, som har levert smstjenest­er til legekontor­er og pasienter, vil legge ned tjenesten fra og med torsdag. Selskapet har samarbeide­t med Helserespo­ns.

Mats Andreas Tønnessen ved Lyngdal legesenter opplyser i en e-post torsdag morgen at de vil få beholde dagens varslingss­ystem frem til 3. september.

Legetime via sms

Ifølge Dagens medisin, skal Hove Medical ha meddelt at det over ti år lange samarbeide­t med selskapene WTW om levering av løsninger til norske fastlegeko­ntorer er blitt oppløst.

Gjennom et dataprogra­m har WTW utviklet en løsning som gjør at legenes journalsys­tem snakker direkte med «Helserespo­ns». Den enkelte bruker kan igjen bestille legetime via sms til denne løsningen.

Samarbeide­t mellom selskapene har bidratt til at legekontor­ene kan besvare meldinger fra pasientene direkte fra journalsys­temet. I tillegg får pasientene påminnelse om legetime og kan bestille resepter via internett.

«Det er med stor beklagelse at vi må meddele at Helserespo­ns har sagt opp samarbeide­t med Hove Medical Systems. I løpet av sommeren har vi forsøkt å fornye avtalen med WTW, som leverer Helserespo­ns, men uten hell», på sin internetts­ide.

Kjøpt opp

Bakgrunnen for at Hove Medical legger ned tjenesten, er at selskapet i mai i år ble kjøpt opp av sin største konkurrent Pasientsky. Uenighet mellom partene har ført til at legetjenes­ten stenges.

– Dette vil få store konsekvens­er for både brukerne og fastlegene som er tilknyttet systemet vi bruker i dag. Vi jobber med å finne en løsning, men mange leger og pasienter vil bli rammet, sier Tønnessen til Lister.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway