Lister

– Ikke gjort noe galt

Viste kommunen bilder fra konkurrent­ens Facebook-side

- Av Karl Birger Saelør

Harvest-eier Terje Galdal legger ikke skjul på at det var han som viste kommunen bilder fra Facebooksi­dene til Bryggerhus­et.

– Jeg fikk tilsendt bildene fra andre, og jeg valgte å gå ned på kommunen og vise dem de aktuelle bildene. Mitt spørsmål var om dette er lovlig og om jeg kunne reklamere på samme måte. Jeg ønsket aldri å lage noe sak ut av dette, sier Terje Galdal til Lister.

Kommunen mente dette var ulovlige bilder, og sendte saken videre til Securitas. Saken endte med at Bryggerhus­et ble gitt prikk av kommunen for brudd på alkohollov­en.

Ville vite grensen

–Jeg var ikke ute etter å anmelde en konkurrent; jeg ønsket kun å få vite hvor grensen går når det gjelder alkoholrek­lame. Slik jeg ser det har jeg ikke gjort noe galt. Jeg står for det jeg har gjort, sier Terje Galdal, som understrek­er at han ønsker å ha et godt forhold til Bryggerhus­et.

– Vi har bruk for hverandre. Kvinesdal har behov for flere utesteder, så folk kan komme til bygda og kose seg på en pubtil-pub runde. Jeg ser ikke på Bryggerhus­et som en konkurrent, men som et supplement til bransjen vi begge driver i, Terje Galdal.

Vil ha ro

Daglig leder Geir Inge Sirnes på Bryggerhus­et sier han har registrert hvem som har vist kommunen de aktuelle bildene, men ønsker ikke å kommentere saken ytterliger­e. Han ønsker ro om saken.

Kvinesdal2­4 har tidligere skrevet at Geir Inge Sirnes reagerte sterkt på saken og forklarte at bildene var sendt fra hans private Snapchat-konto til en lukket vennegrupp­e. Han var overbevist om at en konkurrent hadde sett bildene som en av Sirnes venner hadde tilgang på, for deretter å fotografer­e dem med hensikt å sverte ham og Bryggerhus­et.

Forfølger saken?

Bryggerhus­et styre skrev brev til kommunen og ba om innsyn i hvem som hadde fremmet klagen. Nylig kom svaret fra servicekon­sulent Kari Bruli i Kvinesdal kommune. Bildene var levert av Harvest-eier Terje Galdal.

– Anklagene går etter vår mening helt klart direkte på person, da flere av bildene det vises til kommer fra en privat konto i Snapchat og ikke fra Bryggerhus­et Restaurant & Terrasse A/s sine offentlige media, og av den grunn vil vi vurdere å forfølge dette rettslig, skrev styreleder Freddy Vik nylig i en e-post til kommunen.

Jeg ønsket aldri å lage noe sak ut av dette. TERJE GALDAL

 ?? FOTO: TORREY ENOKSEN ?? Harvest-sjef Terje Galdal viste kommunen bilder av alkohol fra Bryggerhus­ets Facebook-side, men presiserer at han aldri ønsket at det skulle lages sak ut av dette.
FOTO: TORREY ENOKSEN Harvest-sjef Terje Galdal viste kommunen bilder av alkohol fra Bryggerhus­ets Facebook-side, men presiserer at han aldri ønsket at det skulle lages sak ut av dette.
 ?? FOTO: MONA WIKØREN ?? Geir Inge Sirnes på Bryggerhus­et ønsker ikke å kommentere saken ytterliger­e. Han vil ha ro.
FOTO: MONA WIKØREN Geir Inge Sirnes på Bryggerhus­et ønsker ikke å kommentere saken ytterliger­e. Han vil ha ro.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway