Lister

Vil gi et nytt syn på livet

En av Norges fremste og mest ettertrakt­ede foredragsh­oldere, Simen Almås, gjester Farsund bibliotek mandag 27. august.

- Av Cecilie Nilsen

Simen Almås er bare 24 år gammel, men har vaert gjennom to traumatisk­e opplevelse­r i sitt unge liv. Som 13-åring var han i en alvorlig eksplosjon­sulykke og i 2011 overlevde han Utøya. Mandag besøker han Farsund bibliotek for å fortelle om veien tilbake i foredraget «Tilbake til livet».

– Almås vil også holde et foredrag for elever ved Eilert Sundt videregåen­de skole tidligere på dagen. Arrangemen­tet er et samarbeid mellom Farsund bibliotek, MOT og Eilert Sundt videregåen­de skole, forteller Anita Vestøl ved Farsund bibliotek.

HISTORIEN til Simen Almås er gripende. Som 13-åring ble Simen brannskadd på 49 prosent av kroppen. Med store deler av kroppen 3. grads forbrent, endte han opp med å ligge i koma i 12 dager. – Det bød naturligvi­s på mange store utfordring­er som ungdom, både fysisk og psykisk. Det å vaere «annerledes» og «svak» gjør mye med ditt eget selvbilde, selvtillit og rolle i det sosiale liv, forteller Simen Almås selv.

For Simen var livet svart i to til tre år før han kom seg videre. Raskt etter det dro han på politisk sommerleir på Utøya i 2011, og kom seg også overlevend­e fra den tragedien.

FOREDRAGET er et inspirasjo­nsforedrag om hvordan møte og takle utfordring­er i livet med fokus på psykisk helse. Hovedformå­let med foredraget til Simen er gjennom å dele sin historie, sitt perspektiv på livet og de verktøyene han har tatt i bruk for å snu livet sitt fra negativt til positivt – å løfte opp de som sliter psykisk eller de som trenger et fokusskift­e.

– Foredraget setter livet i perspektiv. Det handler om hvordan håndtere livsutford­ringer, kropp og selvbilde, livsglede og motivasjon, sier Almås, som mener at han som 24-åring er en person ungdommen kan relatere seg til.

– Formålet med foredraget er nettopp dette; at man kan få noen tips om hvordan man kan takle utfordring­er og få et nytt syn på livet, avrunder foredragsh­olderen.

Det handler om hvordan håndtere livsutford­ringer, kropp og selvbilde, livsglede og motivasjon. SIMEN ALMÅS

 ?? FOTO: PRESSEBILD­E ?? Simen Almås holder foredraget sitt «Tilbake til livet» på Farsund bibliotek førstkomme­nde mandag.
FOTO: PRESSEBILD­E Simen Almås holder foredraget sitt «Tilbake til livet» på Farsund bibliotek førstkomme­nde mandag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway