Lyngdal-spillerne var ikke på hogget

Tapte 4-2 hjemme mot Vigør Topper fortsatt tabellen

- Av Torrey Enoksen

Slik Lyngdal spilte onsdag kveld mot Vigør, så det ikke ut som dette var laget som ledet 4. divisjon.

Med 4-2-tap i regnvaeret hjemme på Lyngdal stadion, gikk rødtrøyene glipp av sjansen til å stikke fra de andre lagene og opparbeide seg en solid ledelse.

Heldigvis for lyngdølene klarte Express på andreplass bare 1-1 mot Fløy 2 hjemme på Fevik mandag kveld. Dermed leder lyngdølene fortsatt avdelingen, nå to poeng foran Express, Vigør og MK på de neste plassene.

– Med seier i dag kunne vi ha stukket av og fått en solid ledelse på lagene bak oss. Dessverre ville det seg ikke slik. Det er disse marginene som vi får imot oss som vi ikke har råd til å ha. Vi har hatt den beste keeperen i alle kampene så langt i år, men i dag hadde dessverre ikke Aron Lindstrand dagen. Det var ikke det som var grunnen til at vi tapte i dag, men det forklarer marginene. Vi kan ikke snakke om én mann, vi er 11 menn på laget. Vigør var bedre enn oss, sier spillende trener Tore Kristensen.

Ble overkjørt

De rundt 50 tilskuerne som hadde tatt turen til Lyngdal stadion under regnvaeret onsdag kveld, håpet at hjemmelage­t skulle ta en ny, viktig seier. Men gjestene fra Kristiansa­nd ville det annerledes. Fra første stund var de på hogget, og de røde hadde mer enn nok med å forsvare seg.

Etter 25 minutter startet elendighet­en for de røde. Gjestene var kommet innenfor 16-meteren da de lurte Espen Haegeland & co trill rundt, og satte ballen forbi Lindstrand.

To minutter senere sendte en Vigør-spiller et enkelt skudd mellom bena på Lindstrand. Lyngdals keeper fikk ikke summet seg før ballen lå i nota.

Et lite håp

Fire minutter senere ble det tent et nytt håp hos lyngdølene, da dommeren ga hjemmelage­t straffe. Espen Haegeland var sikkerhete­n selv fra merket, og noterte samtidig sitt 199. seriemål for Lyngdal.

Etter dette så det ut som om om lyngdølene hadde forstått alvoret. De presset motstander­ne høyere opp på banen og klarte å spille seg til flere gode sjanser. I det 53. minutt var Peder Sanden millimeter fra å utligne, men ballen traff stolperote­n og ville ikke over streken.

Hang ikke sammen

Kort tid senere mistet hjemmelage­t grepet på spillet. I det 77. minutt måtte forsvaret ta på seg hovedskyld­en for at Lindstrand ikke klarte å forhindre til Vigør gikk opp til 1-3.

Samme forsvaret sammen

med keeper klarte ikke å få vekk ballen da kristiansa­nderne kranglet inn 1-4.

To minutter på overtid reduserte Tore Kristensen da han fastsatte sluttresul­tatet til 2-4.

– Vi var for dårlige foran begge boksene i dag. Hadde Peder (Sanden, red.anm.) satt inn skuddet han hadde i stolpen, kunne vi klart uavgjort. Vi hadde mye lavere energinivå enn de hadde i dag. I dag så vi ikke ut som en serieleder, sa en skuffet Espen Haegeland.

Kamp på mandag

Mandag møter Lyngdal Vindbjarts andre lag. Skal rødtrøyene ha noen forhåpning­er om å beholde ledelsen, må de slå venndølene.

– Vi snakket nå hvordan vi må trene på fredag før mandagens kamp. Den blir viktig, mener trener Kristensen.

??  ?? Hadde Peder Sandens skudd i det 53. minutt gått inn, kunne kamputfall­et blitt et annet. Lyngdal tapte for Vigør, som var mer på enn rødtrøyene.