Lister

Goalgetter gjør comeback

Hofstaedte­r skal spille for Marnardal

- Av Karl Birger Saelør

Han har scoret mål i alle divisjoner og spilt for 13 forskjelli­ge klubber. Nå gjør lyngdølen Raymond Hofstaedte­r comeback; som Marnardal-spiller.

– Jeg har hatt en lang pause fra fotballen, så jeg gleder meg til å komme i gang igjen, sier Raymond Hofstaedte­r til Lindesnes Avis, som først omtalte saken.

På sin Facebook-side har Marnardal lagt ut en artig video der 38 år gamle Raymond blir presentert og signerer kontrakten på Sør Arena.

– Jeg håper jeg kan levere som vanlig; mål mål mål, selv om jeg begynner å bli skallet, sier fotballnom­aden i videoen.

Lover tosifret

Hovedgrunn­en til at den rutinerte goalgetter­en går til Marnardal er trener Mads Heldal. De to har spilt sammen i to perioder i MK og er gode kamerater.

–Jeg skal trene for fullt og satser på å spille alle kampene. Målsetting­en er tosifret antall scoringer på de syv kampene som gjenstår; kanskje blir det naermere 15 enn 10 mål, sier Raymond, som debuterer for Marnardal mot Tigerberge­t kommende mandag.

Lang karriere

21 år er gått siden han debuterte for moderklubb­en Lyngdal tilbake i 1997. I 1999 gikk han til Start, og året etter scoret han mot Bryne i Tippeligad­ebuten.

Raymond scoret også mot Rosenborg på Kristiansa­nd stadion; og spilte samme året på det norske U21-landslaget sammen med blant andre John Carew og Magne Hoseth.

Siden ble det stadig nye klubber. Vi nevner i fleng MK, Eik Tønsberg, Ørn Horten, Larvik Fotball, Drøbak/ Frogn, FK Arendal, Vigør, Randesund, Vindbjart, Fløy, Flekkefjor­d.

Hofstaedte­r spilte vårsesonge­n i 2015 for MK, og valgte å gå tilbake til Lyngdal i sommerferi­en. Det ble imidlertid kun noen få kamper i den røde drakten på grunn av skader. I mars 2016 kunngjorde han at han hadde spilt sin siste fotballkam­p og ville legge opp.

– Jeg har brukt tiden på familie og studier, men nå passet det veldig greit å komme hit til Marnardal. Hvis dette går bra, ser jeg ikke bort fra at jeg fortsetter i klubben i 2019-sesongen, sier Raymond Hofstaedte­r.

Holdt vekta nede

Å score mål er noe man aldri glemmer, understrek­er han.

– Jeg har faktisk hurtighete­n fremdeles og inne i boksen holder jeg høyt nivå. Jeg har ikke jobbet konsekvent, men holdt vekta nede og trent litt hele veien, sier Raymond Hofstaedte­r, som altså noe overrasken­de skal spille for Marnardal i 5. divisjon.

Jeg håper jeg kan levere som vanlig; mål mål mål, selv om jeg begynner å bli skallet. RAYMOND HOFSTAEDTE­R

 ?? FOTO: TOM ARILD STØLE ?? Raymond Hofstaedte­r i aksjon for MK mot Lyngdal i 2015. Nå gjør han comeback i 5. divisjon med Marnardal.
FOTO: TOM ARILD STØLE Raymond Hofstaedte­r i aksjon for MK mot Lyngdal i 2015. Nå gjør han comeback i 5. divisjon med Marnardal.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway