Lister

Sykt lykkelig

-

En av de tingene jeg alltid pleier å vaere med på, under stevnet i Sarons Dal, er den felleskirk­elige nattverdgu­dstjeneste­n den siste søndags formiddage­n. Dette året talte Tv-pastoren Egil Svartdal under overskrift­en «Sykt lykkelig». Det var en utrolig reflektert og god tale. Den kan du både å se og høre på via Troens Bevis sin Facebook side under videoer.

Det er en rar og tankevekke­nde kombinasjo­n av ord dette, sykt lykkelig! For å si som Egil Svartdal sa: «Det er selvfølgel­ig ikke lykken som er problemet. Det er lykkejaget som tar livet av oss.» Norge ligger på andre plass over de mest lykkelige land i verden. Det er bare Finland som slår oss. Likevel vet vi at så altfor mange sliter og synes livet er tungt, og at vi stadig jakter på den lykken vi tenker burde finnes et sted, og som det virker som andre har.

Personlig tror jeg ikke det er mulig å føle seg lykkelig hele tiden. Til det er livet for tøft, både for oss selv, de vi er glade i og andre.

Fred og indre glede er noe annet. Jesus, han som Bibelen kaller fredsfyrst­e, sa: «Dette har jeg sagt dere for at dere skal ha fred i meg. I verden har dere trengsler. Men vaer frimodige, jeg har seiret over verden!» (Joh. 16, 33).

Når vi kjenner Jesus, har vi mulighet til å hente fred og glede fra en kilde som ikke er oss selv eller våre ytre omstendigh­eter. Jesus elsker deg. Han er den gode Hyrde, og Han etterjager deg med godhet og miskunnhet, ikke dom og refselse. Han er som en havn hvor vi kan finne og hente fred, hver dag!

 ??  ?? Sofia Bruno, pastor i Kirken i Dalen, Kvinesdal
Sofia Bruno, pastor i Kirken i Dalen, Kvinesdal

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway