Lister

Populaert politi

Hundrevis tok turen til Gåseholmen i Farsund da Agder-politiet inviterte til en fengslende og actionfylt dag med våpen, hunder, pågripelse­r samt ulende og blinkende kjøretøy i ulike former.

- Av Henrik Foss

Flere hundre publikumme­re fikk se dramatiske politiscen­er på Gåseholmen i Farsund lørdag.

Blålys, bevaepnet politi og politihund­er preget Gåseholmen lørdag formiddag. Pågripelse­ne som skjedde i Barbros gate like utenfor Farsund lensmannsk­ontor, var riktig nok bare skuespill framført av politiet i Agder.

– Bakgrunnen for arrangemen­tet er at vi ønsker å vise oss fram. Vi vil ha en tettere dialog med publikum, noe vi er helt avhengig av i politihver­dagen vår. Vi synes det er verdt å bruke tiden på dette, sier lensmann Jan Terje Aas for Farsund og Lyngdal.

Han var svaert fornøyd med lørdagens oppmøte.

– Det har vaert over all forventnin­g. Det har vaert flere hundre her. Jeg hørte at det ble servert cirka 300-400 pølser før det gikk tomt. Da var vi kommet omtrent halvveis i arrangemen­tet, sier Aas.

DET YRET av liv da Agder politidist­rikt inviterte til Politiets dag lørdag formiddag. Kultursjef Inge Eikeland i Farsund var strålende fornøyd med å få vaere vertskommu­ne for arrangemen­tet.

– Jeg synes det er veldig stas at politiet velger Farsund, og at det årlige arrangemen­tet ikke bare holdes i de største byene i landsdelen. Det har vaert noen diskusjone­r på Facebook der enkelte har uttrykt at arrangemen­tet burde vaert lagt til Arendal, Kristiansa­nd eller Mandal, men vi er glade for at politiet valgte kommunen vår, sier Eikeland.

Det var ikke et tyveri som skyldtes at arrangemen­tet havnet i Farsund. Ifølge lensmann Aas var det kommunens tur denne gangen.

– Det går på rundgang. Tidligere har Politiets dag blitt arrangert i de største byene i politidist­riktet, sier lensmannen.

BÅDE LOKALBEFOL­KNING , tilreisend­e og hytteturis­ter fikk med seg programmet på Gåseholmen. Politiet hadde laget et messeområd­e som inkluderte kiosk, scene og stander. Publikum fikk også se dyktige patrulje- og narkotikah­under i aksjon, i tillegg til dramatiske pågripelse­r. For mange

av barna var det spesielt stas å sitte i politiets kjøretøy og avgi fingeravtr­ykk.

Hytteturis­t Øystein Øyen fra Orstad på Jaeren var ikke klar over at Politiets dag foregikk i Farsund før han ankom sentrum med båt lørdag formiddag.

– Da ungene fikk se politiet, ønsket de å gå innom her. Jeg synes det er fint at politiet viser seg fram. Alle unger elsker jo politi, sier Øyen.

Datteren hans Ronja Øyen likte seg også på messeområd­et.

– Det er veldig gøy å vaere her. Det kjekkeste var å avgi fingeravtr­ykk, sier hun.

6 år gamle Filip Alexander Siebert fra Mandal trivdes også svaert godt på Politiets dag. Mandalitte­n var ikledd politiunif­orm for anledninge­n.

– Jeg likte best politimoto­rsykkelen, for den kan gå veldig fort, sier 6-åringen, som vurderer å bli brannmann eller politi.

Lørdagens barnevennl­ige arrangemen­t var et samarbeid mellom politiet, Farsund kommune og det lokale naeringsse­lskapet Farsund 365.

Jeg synes det er veldig stas at politiet velger Farsund INGE EIKELAND, KULTURSJEF I FARSUND

 ??  ??
 ??  ?? Store og små fikk se pågripelse­r på Gåseholmen under Politiets dag lørdag.
Store og små fikk se pågripelse­r på Gåseholmen under Politiets dag lørdag.
 ??  ?? Cato Kjørrefjor­d hadde med seg datteren Ada (2) på Politiets dag i Farsund. Der fikk hun møte politistud­ent Petter Moe og prøvesitte politimoto­rsykkelen.
Cato Kjørrefjor­d hadde med seg datteren Ada (2) på Politiets dag i Farsund. Der fikk hun møte politistud­ent Petter Moe og prøvesitte politimoto­rsykkelen.
 ??  ?? Filip Alexander Siebert fra Mandal stilte i politiunif­orm på Politiets dag.
Filip Alexander Siebert fra Mandal stilte i politiunif­orm på Politiets dag.
 ??  ?? Ronja Øyen og Hanna Nordbø avga fingeravtr­ykk hos kriminalte­knikerne.
Ronja Øyen og Hanna Nordbø avga fingeravtr­ykk hos kriminalte­knikerne.
 ??  ??
 ??  ?? Mange ville se på da hundefører­ne Lasse Moe fra Farsund (t.h.) og Trond Cato Gjøvland fra Kristiansa­nd hadde oppvisning med patrulje- og narkotikah­under.
Mange ville se på da hundefører­ne Lasse Moe fra Farsund (t.h.) og Trond Cato Gjøvland fra Kristiansa­nd hadde oppvisning med patrulje- og narkotikah­under.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway