Lister

Stor fest for søndagssko­len

Kristen-artisten Jarle Waldemar skapte stemning da Søndagssko­lens dag ble feiret i Listahalle­n søndag.

- Av Henrik Foss

Jarle Waldemar var trekkplast­eret i Listahalle­n søndag.

Waldemar framkalte jubel og glede da han ledet Søndagssko­lens dag. Kristenart­isten inviterte flere av barna på scenen i løpet av møtedelen, både som deltakere i en kortstokk-konkurrans­e, i tillegg til at kommunens barnekor var med og ledet sangen.

OM LAG 300 mennesker var til stede under søndagens arrangemen­t. Komitelede­r Janet Penne, som tilhører Langeland og Nordbygda søndagssko­le, var svaert fornøyd med satsingen. – Bakgrunnen for Søndagssko­lens dag er at vi ønsker at barna skal bli kjent med Jesus. Det er fint at alle søndagssko­lene i hele kommunen kan møtes og bli inspirert ved starten av søndagssko­leåret. Jeg synes det er en flott gjeng som er her, sier Penne.

DET VAR FJERDE året Søndagssko­lens dag ble arrangert i Listahalle­n, men første gangen med Jarle Waldemar som trekkplast­er.

Kristen-artisten reiser over hele Norge som formidler, i tillegg til at han skriver bøker. Waldemar ønsker at søndagssko­lene skal vokse på tross av at de har hatt en tilbakegan­g på landsbasis de siste årene.

– Jeg mener at søndagssko­len er viktig fordi den bringer videre den kristne tradisjone­n og kulturen som vi har i Norge. Det er viktig å bringe videre dette med nestekjaer­lighet, men også at vi har en Gud som elsker oss, og som har gitt sitt liv for oss, sier han.

Han tror at søndagssko­lene i Farsund kan bli ekstra inspirert ved at alle samles.

– DET ER SUPERT med en dag som dette, der de ulike søndagssko­lene får vaere sammen. Flere av søndagssko­len er små, men når man møtes fra hele kommunen, ser man at det er mange søndagssko­lebarn, sier han.

Waldemar håper at den nasjonale tilbakegan­gen for søndagssko­len skal snu.

– Jeg synes det er trist at andelen søndagssko­ler går ned nasjonalt, og at det er faerre barn som går på søndagssko­le. Jeg tror tilbakegan­gen skyldes at foreldre ikke er like bevisste. Jeg håper at foreldre vil tenke at barna deres også skal få med seg det de selv møtte på søndagssko­len.

ETTER DET en time lange møtet i hallen ble det servert middag. Søndagssko­lebarna kunne også leke seg i hoppeslott og tarzanløyp­e, i tillegg til at svømmehall­en var åpen. For Mathias Heskestad fra Lista Misjonskir­kes søndagssko­le kom høydepunkt­et etter møtet.

– Det aller gøyeste med Søndagssko­lens dag er de forskjelli­ge aktivitete­ne, sier han.

Det er supert med en dag som dette, der de ulike søndagssko­lene får vaere sammen JARLE WALDEMAR

 ??  ??
 ??  ?? Om lag 300 mennesker var til stede under Søndagssko­lens dag i Listahalle­n søndag.
Om lag 300 mennesker var til stede under Søndagssko­lens dag i Listahalle­n søndag.
 ??  ?? Flere av søndagssko­lebarna fikk komme opp på scenen og vaere med i Jarle Waldemars kortstokk-konkurrans­e på scenen.
Flere av søndagssko­lebarna fikk komme opp på scenen og vaere med i Jarle Waldemars kortstokk-konkurrans­e på scenen.
 ??  ?? Mathias Heskestad (i midten) var en av mange som hoppet høyt i Listahalle­n under Søndagssko­lens dag.
Mathias Heskestad (i midten) var en av mange som hoppet høyt i Listahalle­n under Søndagssko­lens dag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway