Lister

Snart fullfinans­iert

Lyngdøl satser friskt i Sogn og Fjordane

- Av Karl Birger Saelør

– Prosjektet begynner å bli fullfinans­iert. Vi har fått på plass store deler av finansieri­ngen på 50 millioner kroner.

Dette sier Terje Svindland fra Lyngdal til Lister.

Sammen med Sverre Ophaug fra Mandal og en person som ønsker å vaere anonym er Svindland med i en investorgr­uppe som har planer om å gjøre det gamle senatoriet på Harastølen i Luster kommune i Sogn og Fjordane om til hotell.

–Vi tar gjerne imot flere investorer. Hvis noen kan tenke seg å vaere med på dette meget spennende prosjektet er det bare å ta kontakt med oss, sier Svindland.

80–90 hotellrom

I første omgang er det snakk om å restaurere 1. og 2. etasje i det fem etasjers store bygget. Det vil bli lagt til rette for 40 hotellrom i de to første etasjene. Totalt kan det bli snakk om 80–90 rom når alt er ferdig utbygd.

– Vi har håp om at bygget er fullfinasi­ert i løpet av høsten, og at vi da kan komme i gang med arbeidet innvendig. Klarer vi det er det åpning i mai 2020 som er målet vårt, sier Terje Svindland.

Om ikke arbeidet kommer i gang innvendig i år, vil det uansett bli satt i gang vedlikehol­dsarbeid utvendig så ikke bygget skal forfalle ytterliger­e i løpet av vinteren.

Spa-anlegg

Svindland har også med tid og stunder planer om å bygge et mindre spa-anlegg i tilknytnin­g til de nederste etasjene.

– Å tilby hotellets gjester en varmekulp på utsiden av hotellet, der man kan ligge og slappe av og se på snødekte fjell om vinteren ville vaert helt topp. Vi ønsker å fokusere på ro og utsikt, sier Svindland.

Det er også med i planene å bygge opp et hyttefelt i naerområde­ne til det gamle bygget.

Tuberkolos­esykehus

Det er kraftselsk­apet Tinfos på Notodden som eier bygget, som er et gammelt tuberkolos­esykehus, som senere ble sinnssykeh­us og asylmottak.

Bygningen, som ligger idyllisk til i fjellsiden over Luster, 500 meter over havet, har stått tom i mange år, og tilstanden på den historiske bygningen er dårlig.

– Dette er både spennende og litt lidenskap. Det var på en ferietur i 2016 jeg ble oppmerksom på dette flotte stedet. Siden den tid har det gått slag i slag. Vi har jobbet tett med Tinfos og Luster kommune med våre planer, opplyser Terje Svindland.

Kvåstunet

Han jobber til daglig som daglig leder på Kvåstunet, og det har han tenkt å fortsette med.

– Jeg har ingen umiddelbar­e planer om å forlate Kvåstunet. Vi kommer til å ansette folk til å drive Harastølen når den tid kommer, sier Terje Svindland.

Absolutt alle vil vaere målgruppen for Harastølen Hotell, som er navnet på prosjektet.

Et sted for alle

–I tillegg til hotellet er det flere andre bygninger på området som vi ønsker å sette i stand slik at det blir både hytter og hotellrom. Dette vil bli et sted for alle å komme, understrek­er Svindland.

Med til historien hører det at det har vaert flere planer om å rive bygget. I 2014 ble den norske skrekkfilm­en «Villmark 2» spilt inn på Harastølen. Men nå blir det altså forhåpentl­igvis snart ordentlig liv og rør i bygget med sin meget spesielle fortid. Hotell og hytter i skjønn forening med et lite spa-anlegg vil komme, hvis alt går etter planen for Terje Svindland og hans kompanjong­er.

Vi tar gjerne imot flere investorer. Hvis noen kan tenke seg å vaere med på dette meget spennende prosjektet er det bare å ta kontakt. TERJE SVINDLAND

 ?? SKISSE: HARASTØLEN HOTELL ?? Slik vil Harastølen Hotell bli seende ut.
SKISSE: HARASTØLEN HOTELL Slik vil Harastølen Hotell bli seende ut.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway