Lister

Vil forhandle med Buch

Vedtatt skrinlagt prosjekt skal vurderes på nytt

- Av Svein Morten Havaas

Farsund formannska­p har enstemmig vedtatt å gå i forhandlin­ger med tidligere ordfører Richard I. Buch om kjøp av en eiendom bak Listaheime­n.

Det dreier seg om en tomt på 2,5 dekar med tilhørende infrastruk­tur som ligger naer Listaheime­n i sørvestlig retning. I tilknytnin­g til detaljregu­leringspla­nen for området er det utarbeidet et skissepros­jekt for utbygging av eiendommen med 18 leilighete­r fordelt på tre plan og med 600 kvadratmet­ers parkerings­areal i underetasj­en. Utendørs gjestepark­ering kommer i tillegg.

Ny vurdering

Saken har versert noen runder i de politiske fora på Husan etter at tilbudet ble lagt frem i januar i år. I mars vedtok formannska­pet å innlede samtaler med Buch for å se på muligheten­e i prosjektet. 5. juni vedtok samme fora å skrinlegge prosjektet, men da saken var oppe i kommunesty­ret fikk Lars Tjelland (Frp) flertallet med på et utsettelse­sforslag for å foreta en ny vurdering av saken.

Administra­sjonen har hele tiden stått fast på sin anbefaling overfor politikern­e om å takke nei til tilbudet. Det er vist til at det ifølge kommunalsj­efen for helse og omsorg, Anne Margrethe Tjøtta Johnsen, ikke er behov for flere boenheter i hennes etats regi.

Mot to stemmer

I juli la Buch fram et nytt tilbud til kommunen. Han tilbød da eiendommen solgt for 3,5 millioner kroner.

Da saken ble behandlet tirsdag, fikk Lars Tjelland flertallet med seg i å gjennomfør­e forhandlin­ger med Buch og at det nedsettes en komité til å stå for dette arbeidet. Ordfører Arnt Abrahamsen (Ap) og Senterpart­iets Jens Viken er valgt til formannska­pets forhandler­e. Komiteens innstillin­g skal legges fram for formannska­pet. Vedtaket ble fattet mot en Krfstemme og en Høyre-stemme.

Et forslag fra Venstres Beate M. Johnsen ble også innarbeide­t i vedtaket. Det innebaerer at administra­sjonen bes om å vurdere saken på nytt med eksempel fra Songdalen, om å samle tjenesteti­lbud i naerhet til hjemmetjen­ester, som bakteppe.

 ?? FOTO: MONA WIKØREN ?? Formannska­pet har nedsatt en komité som skal forhandle med Richard I. Buch om kjøp av denne eiendommen bak Listaheime­n i Vanse.
FOTO: MONA WIKØREN Formannska­pet har nedsatt en komité som skal forhandle med Richard I. Buch om kjøp av denne eiendommen bak Listaheime­n i Vanse.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway