Lister

Regnbuefla­gget igjen

-

Regnbuefla­gget skaper strid, også her i Lister distriktet. Fredag kom det fram at en ikke helt ukjent «skribent» i listeravis­en hadde tillatt seg å ta seg til rette angående dette med flaggheisi­ng, eller rettere sagt flaggfirin­g. Det hevdes at det såkalte «regnbuefla­gget skred opp og ned som en jojo noen ganger.

Også i Farsund hadde de visstnok hatt føling med denne karens vrede over dette omstridte flagget. Saken ble ifølge Listeravis­en anmeldt, og nå vanker det kanskje ei lei bot til mannen som utførte dette «stuntet». Politiet har som oftest, av forskjelli­ge grunner, mange saker «på vent», men så er det prioriteri­ngen da. Det kan fort gå prestisje i saken dersom ordføreren presser på pluss avisskrive­rier.

Så til stridens eple. Enten en liker det eller ikke, så kan en ikke nekte likekjønne­de mennesker å gifte seg, eller bli samboere, men hvorfor det på død og liv er så viktig å heise dette flagget, er noe mer tvilsomt. Jeg er slett ikke sikker på at det ville blitt flertall for å gjøre dette dersom det hadde vaert en kommunal avstemning om saken. Derfor kan det diskuteres om disse som har bestemt å heise dette omstridte flagget også faktisk har tatt seg til rette.

En bør ha i husken at et lesbisk par også skaffer seg barn ved en eller annen ukjent donor fra Australia, eller et annet mer naerliggen­de land. Det betyr i klar tekst at noen har bestemt at barnet (barna) i praksis vokser opp uten far, og dette er bortimot en forbrytels­e mot barna.

Til sist tillater jeg meg den frekkhet å anbefale at det omstridte flagget blir liggende i skuffen når pride-uken popper opp på kalenderen til neste år. Tor Ole Rønning,

Lyngdal

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway