Lister

Nådde målet om finale

Lyngdal IL med Sørlandets største tropp i junior-nm i friidrett

- Av Tom Arild Støle

Elin Serine Vik Johannesse­n (18) klarte to femteplass­er i junior-nm i friidrett i helgen.

– Målet var finale både på 100og 200-meteren. Det klarte hun. Klubbmessi­g er vi mest fornøyd med 100-metersdist­ansen, der vi hadde to løpere i finalen. Jeg tror ikke det har skjedd før, at Lyngdal IL har hatt to løpere i samme finale i et norsk mesterskap. Det er ganske sterkt, tatt i betraktnin­g av at det var så mange som 60 løpere med i U20-klassen, sier trener og pappa Jens Arild Johannesse­n.

Vik Johannesse­n løp inn til femteplass på 100 meter med tiden 12,30, tre hundredele­r bak sin personlige rekord. Hennes klubbvenni­nne Maja Medic (18) ble nummer sju, med tiden 12,38, seks hundredele­r fra hennes personlige rekord.

Naer personlig rekord

– Når begge løper ned mot personlig rekord, kan de si seg godt fornøyd, mener Jens Arild Johannesse­n.

Elin Serine Vik Johannesse­n løp også 200-meterfinal­e på søndag. Der ble det også femteplass, med tiden 25,67. Hun ble egentlig nummer seks i finalen, men vinneren ble disket for å ha krysset banelinjen i svingen.

– 200-meterløpet hennes var nok litt under pari, men hun virket litt sliten etter tre dager med løping, sier treneren.

Maja Medic tok seg videre fra forsøkshea­tet på 200-meteren, men ble sist i semifinale­n med tiden 26,68 og tok seg derfor ikke videre. Også hun hadde på forhånd forhåpning­er om en finaleplas­s på denne distansen.

Fem lyngdøler

Lyngdal IL hadde totalt med fem deltakere i helgens juniornm i friidrett på Bislett.

– Vi var den sørlandskl­ubben som stilte med flest deltakere. Det er vi godt fornøyd med, forteller Johannesse­n.

I U23-klassen deltok Randi Victoria Vik Johannesse­n på 100-metersdist­ansen på fredag. Hun ble nummer sju i finalen med tiden 13,01. På grunn av en liten skade deltok hun ikke på 200 meter.

Helge Alvin Rosfjord var eneste mannlige deltaker fra Lyngdal i helgen. Han ble slått ut i forsøkshea­tene både på 100 meter og 200 meter, med tidene 11,31 og 23,42.

– Men han satte personlig rekord på begge distansene, med 20 hundredele­r på 100 meter og 15 hundredele­r på 200 meter. Det var veldig bra, sier Jens Arild Johannesse­n.

15 år gamle Maja Medic i U20klassen, både på 100 meter og 200 meter. Hun ble slått ut i forsøkshea­tene i begge øvelsene, med henholdsvi­s 13,30 og 27,58.

– Selv var hun ikke helt fornøyd, men vi må huske på at dette var hennes første juniormest­erskap, og for henne var det god laering. Det er tøft å konkurrere mot løpere som er både tre og fire år eldre enn henne, påpeker trener Johannesse­n.

UM

Neste helg er det ungdomsmes­terskap i friidrett i Namsos, der Dana Medic, Maja Medic og Elin Serine Vik Johannesse­n skal delta i sine respektive årsklasser. Mens Vik Johannesse­n skal delta på sprintøvel­sene, 100 meter og 200 meter, skal søstrene Medic i tillegg til sprint også delta i lengdehopp.

– Dette er årets siste store mesterskap. Vi har jo forhåpning­er om at noen av våre utøvere kan vaere med og kjempe om medaljer der, sier Jens Arild Johannesse­n.

Når begge løper ned mot personlig rekord, kan de si seg godt fornøyd JENS ARILD JOHANNESSE­N

 ?? FOTO: THORE-ERIK THORESEN ?? Elin Serine Vik Johannesse­n (18, til venstre) løper her inn til femteplass i søndagens 200-meterfinal­e i junior-nm på Bislett.
FOTO: THORE-ERIK THORESEN Elin Serine Vik Johannesse­n (18, til venstre) løper her inn til femteplass i søndagens 200-meterfinal­e i junior-nm på Bislett.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway