Lister

Jesus-bilde

-

Hvordan min og din oppfattels­e og forståelse er om Jesus speiler også noe av oss selv, om hva som bor i oss? Ikke sant? Våre gudsbilder speiler noe av vår egen personligh­et. Og den enkelte sitt Jesusbilde synliggjør på mange måter hvordan det står til med din tro, tvil, eller ikke-tro.

Den avdøde presten og forfattere­n Karsten Isaksen har sagt noe klokt iht dette med Jesus og tro, sitat: «Hvis Jesus lever i dag, så gjør han det selv om jeg ikke tror det. Hvis han ikke lever, sa kan ikke min tro vekke ham opp. Hva jeg tror, er ikke så veldig avgjørende.»

Sagt med andre ord så eksisterer Gud uavhengig av vår tro og våre oppfattels­er om Jesus og religion generelt. Gud er et subjekt som er selveksist­erende, og er dermed suveren. Oss mennesker er en del av Guds altomfatte­nde virkelighe­t, selv om vi selv har våre oppfattels­er og individuel­le forståelse­r av vår egen virkelighe­t. Jeg skal ikke gjøre dette for komplisert. Det jeg forsøker fremheve er at Gud har, er og vil alltid forbli Gud, og oss mennesker er en del av hans virkelighe­t. I denne virkelighe­ten fra Guds side finnes det ingen som er utenfor eller innenfor for han. Alle er vi under hans nådefulle åsyn. Samtidig er det svaert avgjørende og viktig for oss som enkelt mennesker å ha en forståelse av Gud som gjør at vi i det hele tatt vil tro på og forholde oss til han. Har du sjekket i det siste hvordan det står til med ditt Jesubilde? Jesus er for meg tilgivende, kjaerlig, rettferdig, hellig, god, full av nåde og sannhet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway