Lister

E og festkafé

-

satte et mål om å stoppe forfallet. Det ble etter hvert viktig og få skapt et liv der ute, og skrive ned historien om fyret. De forteller at de er glade for å ha kommet så langt og at fyret garantert ikke så sånn ut for fem år siden.

Holger Reisvaag var siste oppsynsman­n på Søndre Katland fyr og kunne fortelle om mange tøffe turer ut til fyret da han ble sendt ut allerede som tolvåring.

HELE STYRET i Norsk fyrhistori­sk forening var samlet i Farsund for denne dagen. Leder av foreningen Tormod Steen forteller at de har hatt et fint og tett program med fruktbare møter.

– Vi har fått et godt innblikk i arbeidet som er gjort. Også må det jo nevnes at vi har vaert meget heldige med vaeret, smiler han.

Norsk fyrhistori­sk forening er en landsdekke­nde organisasj­on med 83 medlemsfyr og dekker Norge regionalt. Foreningen deler ut midler til venneforen­inger hvert år og har bidratt med 25.000 kroner til Søndre Katland fyr.

Nestleder Heidi Eikremsvik syns det er viktig å beholde entiteten slik at folk for sett fyrene slik de en gang var. Hun liker godt den prosessen Søndre Katland fyr har vaert igjennom og ser bare muligheter her.

Det er dyrt å vedlikehol­de fyret og vi håper at flere vil melde seg inn som støttemedl­em. BERNT ERIK SPINNANGR

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway