Lister

Tidenes mesterskap

Gull og to bronse til Lyngdal-sprintere

- Av Svein Morten Havaas

Aldri før har Lyngdal IL gjort det bedre i et norsk mesterskap enn Ungdomsmes­terskapet (UM) i helgen.

Gull og bronse til Elin Serine Vik Johannesse­n på 100-meter og 200-meter og bronse til Maja Medic på 100-meter ble beholdning­en i mesterskap­et som gikk av stabelen i Overhalla utenfor Namsos i Trøndelag.

Tidenes beste

– Jeg kan ikke huske at vi som klubb har gjort det bedre i noe norsk mesterskap tidligere. I hvert fall ikke noe som toppes med gullmedalj­e. Og når det skjer på sprintøvel­sene, hvor konkurrans­en er svaert tøff, er det selvsagt ekstra spesielt, sier trener Jens Arild Johannesse­n, som også er far til fredagens gullvinner i 18- og 19-årsklassen.

På fredagens 100 meter finale løp datteren Elin Serine Vik Johannesse­n inn til gull på tiden 12.48. Med seg på pallen fikk hun klubbvenni­nne Maja Medic, som løp inn til bronse på tiden 12.58

– Jeg tror det må vaere første gang vi har to lyngdalsje­nter på pallen samtidig i et mesterskap som dette, og det er moro, kommentert­e treneren etter det løpet.

Ny bronse

Lørdag var det forsøkshea­t og semifinale­r på 200-meter. Der løp Elin Serine seg greit videre til finale. Dana Medic, som løper i 15-årsklassen og som ikke nådde opp på fredagens 100-meter, gikk også videre til semifinale. Der ble hun nummer fire og fikk dermed akkurat ikke finaleplas­s.

– Men Dana perset med tiden 26.99. Det lar seg absolutt høre i en semifinale i Ungdomsmes­terskapet, sier Jens Arild Johannesse­n.

For Elin Serine fortsatte medaljefan­gsten i søndagens 200-metersfina­le. Med tiden 25.35 løp hun inn til tredjeplas­s og bronsemeda­lje.

– Hun var akkurat to tiendelder fra persen og bare tolv hundredele­r unna sølvet. Gullet var det et stykke opp til, sier Johannesse­n, som er godt fornøyd med mesterskap­et.

– Fantastisk

– Gull og to bronsemeda­ljer er fantastisk. Gull på hundremete­r henger veldig høyt. Det er liksom den øvelsen alle ønsker å hevde seg i. Da Elin Serine klarer det er derfor en kjempestor prestasjon, sier treneren og faren.

Sprintmilj­øet i Lyngdal ILS friidretts­gruppe har virkelig fått det til. For halvannen uke siden var klubben represente­rt med hele fem sprintere i junior-nm - den største kontingent­en noensinne. Innsatsen der følges nå opp med knallsterk løping i UM.

–Det er mange om beinet i sprint. Det er de store og vanskeligs­te øvelsene. Vi er kjempeforn­øyd, konkludere­r Jens Arild Johannesse­n.

Jeg kan ikke huske at vi som klubb har gjort det bedre i noe norsk mesterskap tidligere. JENS ARILD JOHANNESSE­N

 ?? FOTO: PRIVAT ?? Gull på 100-meter og bronse på 200-meter. Elin Serine Johannesse­n gjennomfør­te et strålende UM i Overhalla denne helgen.
FOTO: PRIVAT Gull på 100-meter og bronse på 200-meter. Elin Serine Johannesse­n gjennomfør­te et strålende UM i Overhalla denne helgen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway