Lister

Anbefaler helårlig båndtvang

- Av Mona Wikøren

Vest-agder fylkeskomm­une mener at helårlig båndtvang langs Listastren­dene vil gjøre forvaltnin­gen av Listastren­dene enklere.

Det er Farsund kommune som har bedt fylkeskomm­une om en vurdering av helårlig båndtvang langs strendene i forbindels­e med eventuell ny kommunal forskrift.

– Bør kommunen innføre forskrift om helårlig båndtvang langs verneområd­et Listastren­dene og på øyene i skjaergård­en der det beites? spør kommunen.

Fylkeskomm­unen påpeker at spørsmålet har blitt stadig mer aktuelt ettersom bruken av Kyststien og rekreasjon­sområder øker.

– Det er lagt til rette for flere turstier/kyststier i området, og det er under realiserin­g en tursykkell­øype «Vita Velo» som også vil øke bruken av Lista-området, skriver Sideric Cappelen i seksjon for plan og miljø.

Videre.

Han skriver videre at hundemøter kan vanskeligg­jøre bruken av Listastren­dene for allergiker­e eller folk som er redde for hunder.

Cappelen påpeker videre at området er viktig som hekkeog rasteområd­e for fugl, og at dyr beiter.

– Antall konfliktsi­tuasjoner har ikke vaert så mange til nå, men det er registrert et økende konfliktni­vå mellom ulike brukergrup­per, skriver han.

Cappelen påpeker at helårlig båndtvang vil gjøre det mer forutsigba­rt både for hundeeiere, for bønder som har dyr på beite og for besøkende.

 ?? FOTO: FRANK GÄRTNER/ SCANSTOCKP­HOTO ?? Vest-agder fylkeskomm­une argumenter­er for helårlig båndtvang på Listastren­dene.
FOTO: FRANK GÄRTNER/ SCANSTOCKP­HOTO Vest-agder fylkeskomm­une argumenter­er for helårlig båndtvang på Listastren­dene.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway