Lister

Glad for avklaring

Regulering­splanen endelig vedtatt

- Av Cecilie Nilsen

Hans Petter Hagen ser frem til å realisere Farøy brygge etter endelig vedtak i kommunesty­ret.

Regulering­splanen på Farøy ble vedtatt av Farsunds politikere, til stor oppgitthet og frustrasjo­n på tilhørerbe­nken.

I 2. gangs behandling­en av regulering­splan for Farøy Brygge, med endringer, ble den banket gjennom, mot to stemmer fra Høyre.

Omfattende sak

– Saken har vaert til omfattende behandling, og vi har forstått at folk er engasjerte, innledet ordfører Arnt Abrahamsen.

Mange kommunesty­rerepresen­tanter tok i bruk talerstole­n i forkant av voteringen.

– Det er få saker som har skapt så stort engasjemen­t og så sterke følelser som denne. Farsund Høyre er ikke imot utvikling på Farøy, men vi ønsker å se det i en større sammenheng. Vår gruppe er i dag delt, sa Edmund Stave (H), og fortsatte:

– Vi har tid til å skynde oss langsomt. Vi trenger en helhetlig byplan. Uten det blir det dårlig politisk styring, og kun styrt av tilfeldige utbyggeres ønske om profitt.

Hallfrid Os (H) støttet Staves stemme mot planen, med begrunnels­en at Farsund ikke har en helhetlig plan for utvikling av byen.

– Større fordeler

Ordstyrer i saken og leder i teknisk utvalg, Øyvind Petterson ytret forståelse for at naboene som ligger bak vil miste utsikt til både havnebasse­ng og til deler av byen.

– Og jeg forstår at de er bekymret. Men vår jobb som kommunepol­itikere er å se hele kommunen og byen under ett. Og vi mener at fordelene med denne planen er større enn ulempene, sa Petterson.

Noen politikere argumenter­te for at behovet for naering på gateplan på Farøy er lite. Andre mente at dette kan vaere fremtidsre­ttet.

Både Helge Nesheim (Ap), Oskar Tveit (V), Sigmund Barøy (H) og Ernst Arild Mathiassen (H) ytret også sine meninger om at de mener det er større fordeler enn bakdeler med planen. Men at de har forståelse for de som bor på Farøy.

– Vi hadde ønsket oss en byplan. Kommunesty­ret sa nei til det, og det er jeg lei meg for, sa Mathiassen.

– En helt annen by

Fra studier om byutviklin­g kunne Kai Steffen Østensen (Ap) fortelle at normen rundt byutviklin­g er at alle skal vaere enige.

– Men vi opplever ting ulikt, sanser ting ulikt og har ulike verdier - og det ser vi i denne saken. Min bakgrunn for å stemme for er at jeg tror at den utviklinge­n vi legger til grunn på Farøy vil løfte Farsund til en helt annen by enn den er i dag, sa Østensen.

– Politikern­e er feige

Etter voteringen hadde gjort det klart at regulering­splanen ble vedtatt, forlot opprørte tilhørere benkene.

–Det var forventet. Men vi mener at dette burde sees i en større sammenheng, sa Berit Wathne Pedersen og Reinhard Lillebø like etter avgjørelse­n.

– Vi er kjempeoppr­ørt. Politikern­e er feige. Det er trygt å støtte seg på flertallet. Vi lurer på om man kan stole på politikern­e? Dette har med politisk mot å gjøre. For oss er det uforståeli­g at de kan gi bort fellesskap­ets verdier på denne måten, sa de oppgitt.

– Godt å ha fått en avklaring

Hans Petter Hagen i Farøy Brygge var ordknapp om tankene sine om vedtatt regulering­splan.

– Det er godt å ha fått en avklaring. Dette er en sak som har pågått over land tid, sa han alvorlig, og la til:

– Vi har jobbet mye med saken og er fornøyde med planene som nå foreligger. Nå begynner jobben med å prosjekter­e og tegne ut.

 ??  ??
 ??  ?? Dette har med politisk mot å gjøre. For oss er det uforståeli­g at de kan gi bort fellesskap­ets verdier på denne måten, sa Berit Wathne Pedersen og Reinhard Lillebø.
Dette har med politisk mot å gjøre. For oss er det uforståeli­g at de kan gi bort fellesskap­ets verdier på denne måten, sa Berit Wathne Pedersen og Reinhard Lillebø.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway