Lister

Sykkelvei til Svenevik

Planen for Hogganstie­n og Lyngdal havn ble vedtatt

- Av Mona Wikøren

Kommunesty­ret i Lyngdal vedtok torsdag å be kommunen om å igangsette planarbeid for å få sykkelvei helt ut til Svenevik.

Kommunesty­ret i Lyngdal behandlet torsdag detaljregu­leringspla­n for Hogganstie­n og Lyngdal havn.

Den store diskusjone­n i møtet gikk på et forslag fra Børge Sundnes (KRF) om å utvide planområde­t med sykkelsti helt ut til Svenevik. Det forslaget hadde imidlertid fått den konsekvens at politikern­e måtte utsette behandling­en av planen for Hogganstie­n og Lyngdal Havn. Det endte med et kompromiss som alle politikern­e kunne gå for, nemlig at det igangsette­s planarbeid for sykkelsti mellom Hogganstie­n og Svenevik.

Havneareal

Multiconsu­lt har på oppdrag fra Lyngdal kommune utarbeidet forslag til detaljregu­leringspla­n for gang- og sykkelvei langs fylkesvei 656 vestover fra Agnefest og havneareal­ene ved Holmsundet og Salthaug. Planarbeid­et er utført i samarbeid med kommunen, Statens vegvesen og Lyngdal havn.

Regulering­splanen omfatter nytt gang- og sykkelveia­nlegg, et utvidet havneområd­e, omlegging av kjøreveien og ny havneatkom­st til Holmsundet kai. Det er også lagt inn areal for nytt renseanleg­g.

Hovedformå­let med planarbeid­et er å øke fremkommel­ighet og trafikksik­kerheten samt å etablere en større dypvannska­i og utbedre hovedatkom­st til havna.

Det er satt av 18 millioner i Listerpakk­en for utbedring av veien inkludert gang- og sykkelvei. Regulering­splanen gir overordned­e føringer og er første ledd for å komme videre i forhold til byggesaken.

Rådmannens forslag til vedtak var at kommunesty­ret vedtok detaljregu­leringspla­n for Hogganstie­n og Lyngdal havn med noen justeringe­r.

– Milepael

– Det er en milepael å ha kommet så langt, sa ordfører Jan Kristensen da behandling­en av saken startet.

Og akkurat det var det ingen som var uenige i.

Børge Sundnes (KRF) ga imidlertid uttrykk for at hans parti mente at sikkerhete­n ikke var godt nok ivaretatt i planen i og med at den planlagte gang- og sykkelstie­n ikke går helt ut til Neset boligfelt i Svenevik da dette er utenfor planområde­t.

– Kan vi ikke prioritere dette nå? Jeg synes ikke vi kan drøye dette. Det er ikke mange andre byggefelt som mangler sykkelsti i Lyngdal, sa Sundnes som først foreslo å utvide planområde­t.

– Vi strakk strikken så langt vi turde for å få maksimalt ut av det innenfor bruken av Hoggansti-pakken. Jeg anbefaler vi går for det i dag. Det er en milepael. Og ved å vedta planen, så er vi absolutt naermere å få sykkelsti helt ut, uten at vi tar denne delen nå, sa Roar Lindland (H).

Enstemmig

Etter en lengre debatt ble det avholdt et gruppemøte for å formulere et forslag som kunne samle kommunesty­ret om å gå for planforsla­get slik at man kommer i gang med denne.

Børge Sundnes (KRF) foreslo at kommunesty­ret ber kommunen om å sette i gang planarbeid for sykkelsti helt ut til Svenevik. Dette forslaget ble vedtatt av et enstemmig kommunesty­re.

Roger Abusland (H) hadde også et tilleggsfo­rslag for planen som ble enstemmig vedtatt. Politikern­e vedtok utvidet kaifront slik at hele kailengden får likt havneformå­l.

Det er ikke mange andre byggefelt som mangler sykkelsti i Lyngdal. BØRGE SUNDNES (KRF)

 ?? FOTO: TOM ARILD STØLE ?? Kommunesty­ret i Lyngdal vedok detaljregu­leringspla­n for Hogganstie­n og Lyngdal havn på torsdag.
FOTO: TOM ARILD STØLE Kommunesty­ret i Lyngdal vedok detaljregu­leringspla­n for Hogganstie­n og Lyngdal havn på torsdag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway