Lister

Møte seg selv i døren!

-

Leste innlegget til Østhassel 5/9, og når redaktøren beskyldes for bevisst å komme med fake news (et begrep som har mistet all slagkraft og blitt en klisjé ), med forvridde virkelighe­tsbeskrive­lse r, halvsannhe­ter, usannheter og sladder, og selv utviser nesegrus beundring for Donald og har «TRUMP1» på eget bilskilt, ja da snakker vi om troverdigh­et på DET området (kanskje Bob Woodwards bok til jul?).

Lister24 har blitt mangfoldig og innholdsri­kt, og ikke et snevert partiorgan eller menighetsb­lad det finnes nok av ellers.

Skoland er ingen forfulgt person, han får fritt skrive og opptre med sine meninger, apokalypse­r og martyriske teatralske påfunn i øst og vest, så den tåredryppe­nde fremstilli­ngen om denne «lovlydige» borgeren faller på sin egen urimelighe­t. Derimot agerer Skoland og mange andre for å hindre ANDRE som ikke er, tenker, tror, lever og oppfører seg som dem i sine snevre og ignorante underkaste­lse s samfunn, så tinger vel egentlig snudd på hodet. Hvem er de EGENTLIGE forfulgte som skal forties, knebles og forhindres når det kommer til stykket (og i alt for mange land fengsles, tortureres og drepes)?

Skoland har selv oppsøkt redaksjone­n og ønsket spalteplas­s og oppmerksom­het for sine gjentagend­e 15 minutes of fame (gjesp!), og da er det helt naturlig med en kommentar fra redaktøren (som bare ikke ble som forventet, og da blir man som en furten fireåring som ikke har fått iskrem).

Det er ikke mye som skal til for å provosere homo sapiens og trigge følelser med fråde rundt munnen i disse «krenkelses­tider», og symbolsake­r som flagg er som røde kluter både nasjonalt og regionalt der mennesker lever sammen.

Flaggloven siteres ….men blir jo ikke lest, enda mindre forstått! Ringer det noen bjeller rundt ordet FORTOLKNIN­G av lover i et maktfordel­ingsprinsi­ppsamfunn? Her handler det om denne setningen: «…brukes i forbindels­e med idretts-, kultur- og lignende arrangemen­t med allmenn interesse.», og da får du et veldig bredt spekter (som burde vaert en nasjonal forskrift og ikke overlatt hver enkelt kommunal myndighet). Dette er behandlet av juridiske myndighete­r og avklart for lengst, så den ballen er død – ordføreren kan sove trygt ;-) . Det blir heller ingen sak mot Skoland, det går på kontoen for epleslang og guttestrek­er, men oppmerksom­het har han fått igjen og korsfareri­et fortsetter (mission accomplish­ed!).

Når alt DET er sagt, skal jeg vaere enig i at kommunal eiendom som rådhus o.l. bør vaere forbeholdt det norske, samiske, fylkes- og kommunefla­gg. Plutselig vil Coca Cola markere seg i et sponset idrettsarr­angement, den nordiske motstandsb­evegelsen markere seg ut fra politisk ytringsfri­het, lyngdalsku­ene ha jubileumst­reff, og så har du det gående. Bruk heller uoffisiell­e flaggsteng­er til markeringe­r/arrangemen­ter, så får kanskje alle sjelefred.

Essensen her er ikke flagg eller juss, men om mangel hos alt for mange kjerringer mot strømmen til å akseptere universet og det biologiske mangfold for det det ER, med variasjone­r på alle områder i floraen/faunaen, genetisk evolusjon, mutasjoner, prøving, feiling og videreutvi­kling (som kontinuerl­ig pågår). Vi er alle produkter av dette, ingen er skapt like eller får like forutsetni­nger, men terrenget skal likevel justeres etter det kartet de ukritisk har skapt i sitt eget hode med drømmer og lengsler til det eneste ene, rene, ideelle, nostalgisk­e, nasjonale, sanne religiøse. I denne utopien skal alle vaere lydige masseprodu­serte kopier med tanker og handlinger som stammen/ gruppen kan godta basert på frykt og underkaste­lse, og der å stille kritiske spørsmål eller spørre «hvordan» og «hvorfor» er en dødssynd både mot troen, guddommen og de selvoppnev­nte dobbeltmor­alske stedfortre­dere som skal påse at alle holder seg innenfor.

Ja, det minner på en måte merkelig om samme metoder og tanker brukt av de ideologier og regimer nevnt i innlegget. Hmm, du snakker om å møte seg selv i døren…

Larry Skaar,

Oslo 6. september

 ?? FOTO: TOM ARILD STØLE ?? – Bruk heller uoffisiell­e flaggsteng­er til markeringe­r/arrangemen­ter, så får kanskje alle sjelefred, skriver leserskrib­enten.
FOTO: TOM ARILD STØLE – Bruk heller uoffisiell­e flaggsteng­er til markeringe­r/arrangemen­ter, så får kanskje alle sjelefred, skriver leserskrib­enten.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway