Lister

Flytter til Oslo

Men først vil Morten Sanden banke MK

- Av Karl Birger Saelør

– Jeg skal jobbe i Oslo, og flytter til hovedstade­n i november, bekrefter Morten Sanden (29).

Han debuterte på A-laget i 2005, og har i kamp etter kamp og sesong etter sesong vaert en markant skikkelse på Lyngdals midtbane. Ved sesongslut­t takker han for seg.

– Vinner 4–1

– Men akkurat nå er det kun Lyngdal som gjelder for meg. Det blir steintøft mot MK lørdag ettermidda­g. En kamp mellom nummer en og tre på tabellen. MK er i knallform, men de kommer til å merke at vi har et ekstra gear. Jeg tipper vi vinner 4–1 og at Espen Haegeland og Peder Sanden scorer to mål hver, sier Morten Sanden.

Han har ikke vaert i kontakt med Oslo-klubber når det gjelder overgang og neste sesong.

– Det tar jeg når jeg har etablert meg der inne, men jeg legger ikke opp. Jeg er jo i min beste alder som fotballspi­ller, sier den rutinerte 29-åringen.

En kamp av gangen

Han er fornøyd med Lyngdals høstsesong, og liker at laget fortsatt holder stand helt øverst på 4. divisjonst­abellen.

– Vi har bra selvtillit i laget, og er godt fornøyd med fire poeng på to vanskelige bortekampe­r i Aust-agder mot Jerv 2 og Arendal 2. Hvordan dette vil ende til slutt er vanskelig å si. Det er jo superjevnt på tabellen. Taper vi et par kamper er vi fort nede på fjerde eller femteplass. Spillergru­ppen er opptatt av å ta en kamp av gangen og vinne flest mulig kamper, så får vi se hvor vi havner til slutt, sier Sanden.

Opprykk og eventuelt 3. divisjonss­pill i 2019 har man, i følge Morten Sanden, snakket lite om.

–At klubben mister spillere er noe man må regne med, men det finnes nok av spillere i naboklubbe­ne som har naturlig tilhørighe­t i Lyngdal. Disse bør etter min mening bli kontaktet når sesongen er ferdig, sier Morten Sanden.

– Vinner 2–1

Spillende trener Tore Kristensen er noe mer forsiktig i sitt tips når det gjelder Mk-kampen.

– Det vil overraske meg hvis ikke dette blir en tøff og jevn kamp. MK er formlaget og laget å slå for tiden, men jeg føler vi er i bra slag vi også. Bortsett fra Vigør-kampen har vi prestert på et bra nivå i høst. Jeg tipper vi klarer å kjempe til oss tre poeng og vinner 2–1, sier Lyngdals trener.

Han er selvsagt ikke spesielt glad for at laget mister spillere (Se annen sak på denne siden).

– Mer sårbar

– Vi mister to gode spillere i Daniel Berglund og Ibrahim Najafi nå i innspurten, og dette fører selvsagt til at stallen blir mer sårbar. I øyeblikket klarer vi oss, men får vi 2–3 skader og en suspensasj­on på grunn av kort vil vi slite. Heldigvis er August Nissen Dragland tilbake fra skade og blir muligens med i troppen på lørdag, sier Tore Kristensen.

Han har trent Lyngdal i tre sesonger; og hvert år har de røde prestert topp-prestasjon­er og kjempet i toppen.

– Om jeg blir med videre som trener er ikke avklart ennå. Nå har vi fokus på å vinne kamper, og ingen som har vaert i vår garderobe etter en seier har vaert i tvil om at denne gjengen har et stort ønske om å rykke opp, sier Tore Kristensen foran kampen på lørdag, som sendes direkte på Lister 24 med Steinar Bjørnstøl som kommentato­r.

” Jeg tipper vi vinner 4–1 og at Espen Haegeland og Peder Sanden scorer to mål hver. MORTEN SANDEN

 ?? FOTO: TOM ARILD STØLE ?? Morten Sanden flytter til Oslo i november, men spiller for Lyngdal ut sesongen
FOTO: TOM ARILD STØLE Morten Sanden flytter til Oslo i november, men spiller for Lyngdal ut sesongen

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway