Lister

Vaeret bremset dyrskuefes­ten

16.000 besøkte Lyngdal dyrskue i år. Det er flere tusen faerre enn normalt. Men arrangøren­e er fornøyde, vaeret tatt i betraktnin­g.

- Av Tom Arild Støle og Olav Hoel

– Vi er så fornøyde som vi kan med tanke på det vaeret som vi har hatt denne helgen. Alle tallene er ikke helt klare enda, men vi håper å lande på rundt 16.000 besøkende. Vanligvis pleier tallet å ligge på noen og tjue tusen, så det har vaert litt mindre i år, sier Bente Skeibrok, leder av Dyrskue-komiteen til Lister søndag ettermidda­g.

ETTER EN FUKTIG fredag og lørdag, var vaeret søndag bedre, og hun kunne melde om en dag bedre enn forventet.

– Vaeret tatt i betraktnin­g, må vi vaere fornøyde. Samtidig skulle vi gjerne hatt flere folk på fredagens D.d.e.-konsert, men sånn ble det ikke. Den dagen hadde vi anslagsvis rundt 2.500–3.000 innenfor portene. Vaeret kan vi uansett ikke gjøre noe med. Vi må bare takke alle som kom, både publikum, stands og frivillige, som var med på å gjøre dette mulig, sier Skeibrok.

DET VAR MYE å ta seg til for de som i helgen hadde tatt veien til årets Dyrskue. I tillegg til at over 180 utstillere kunne friste med over to kilometer med stands, var det en rekke aktivitete­r på programmet.

– Vi pleier ofte å besøke Dyrskue. Vi har gård selv, og driver med sau og melkedyr, og må naturliwgv­is få det med oss. Det er flott her, sier Ann Helen Mjølhus fra Egersund, mens barna Nora (2), Vilja (6) og Helle (8) ser på eselet.

Om lag 40 hester deltok på lørdagens hestemønst­ring.

– Jeg håper det blir en god bedømmelse, sier Ove Saerheim, som hadde med seg Gustav Larsens travhest Aina GL med på mønstring.

– Det er et flott arrangemen­t, men vaeret skulle jo gjerne ha vaert litt bedre, sier han.

Ljåslått var en annen av aktivitete­ne som ble demonstrer­t i løpet av helgen. Der var det til og med en egen ljåslåttko­nkurranse.

– Det var vanskelig. Gresset var vanskelig å ha med å gjøre, smiler en av deltakerne, Bente Marie Fardal fra Vigeland.

LITT LENGER unna, i en av de mange, gamle traktorene som er utstilt, sitter Casper Bauge Midthassel (4) og leker. – Dette er moro, smiler han til mamma Maria Midthassel fra Lista.

– Vi driver gård selv, og er en gjeng fra Lista som har tatt turen hit. Vi har ikke vaert så mange ganger på Dyrskue. Men det er mye artig å se på her, sier hun.

Lørdag var det også flere som benyttet anledninge­n til å ta seg en tur i helikopter­et, som tok publikum med på sightseein­g.

– Det var første gang i helikopter. Det var en ganske utrolig følelse. Man fikk litt sug i magen, sier Kristoffer Danielsen, som var med en kompisgjen­g fra Kvinesdal i helikopter­et.

Vi har ikke vaert så mange ganger på Dyrskue. Men det er mye artig å se på her. MARIA MIDTHASSEL

 ??  ??
 ??  ?? Publikum strømmet til dyrskuepla­ssen mellom regnbygene lørdag ettermidda­g.
Publikum strømmet til dyrskuepla­ssen mellom regnbygene lørdag ettermidda­g.
 ??  ?? Nora Mjølhus (2), Ann Helen Mjølhus, Vilja Mjølhus (6) og Helle Mjølhus (8) fra Egersund studerte eselet.
Nora Mjølhus (2), Ann Helen Mjølhus, Vilja Mjølhus (6) og Helle Mjølhus (8) fra Egersund studerte eselet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway