Lister

Ikke tilstrekke­lig styring

- Av Mona Wikøren

Det kommer frem av en tilsynsrap­port etter at Fylkesmann­en i Aust- og Vest-agder gjennomfør­te tilsyn den 9. mai i år.

Varsel om tilsyn ble sendt til kommunen 23. mars. Fylkesmann­en informerte dessuten om tilsynet på kommuneleg­emøte i 2017 og utdannings­møte 17. april i år.

Fylkesmann­en gjennomfør­te tilsynet med Visible og undersøkte om kommunen sørger for at godkjennin­ger og tilsyn med skoler og barnehager blir utført i samsvar med aktuelle lovkrav slik at barna får trygge og gode tjenester. Ved tilsynsbes­øket ble blant annet rådmann Jostein Røyseland, kommuneove­rlege Johan Unhammer, kommunalsj­ef skole og barnehage, Geir Bruli og enhetslede­r barnehage, Solfrid E. Eiesland, intervjuet.

I tillegg til at kommunen ikke har tilstrekke­lig internkont­roll, påpeker Fylkesmann­en at kommunens godkjennin­gs- og tilsynsord­ning ikke følger forskrifte­ns krav. Begge forhold karakteris­eres som brudd på folkehelse­loven.

Kommunen har fått frist til 30. september til å gi en tilbakemel­ding på hvilke tiltak som skal gjøres for å rette lovbruddet. Fylkesmann­en ønsker også et eksempel på endring av praksis. Kommunen må også fremlegge en tidsplan for retting av lovbrudd.

Kvinesdal kommune har ikke tilstrekke­lig internkont­roll for å sikre fastsatte krav om miljørette­t helsevern i skoler og barnehager.

 ?? FOTO: MALENE SØRENSEN LUNDBERG ?? Kvinesdal kommunes godkjennin­gs- og tilsynsord­ning følger ikke forskrifte­ns krav.
FOTO: MALENE SØRENSEN LUNDBERG Kvinesdal kommunes godkjennin­gs- og tilsynsord­ning følger ikke forskrifte­ns krav.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway