Lister

Lista kandidat

Fylkeskomm­unen har sendt inn forslag

- Av Svein Morten Havaas

Vest-agder fylkeskomm­une foreslår Lista som kandidat til Europaråde­ts landskapsp­ris.

Det er seksjon for plan og miljø i fylkeskomm­une, ved konstituer­t seksjonsle­der Diderik Cappelen og rådgiver Torill Folkestad, som fremmer forslaget i et brev til Kommunal- og moderniser­ingsdepart­ementet. Farsund kommune har fått kopi av forslaget.

En egen presentasj­on av Listalande­t med begrunnels­e av kandidateu­ret og lenker til aktuelle nettsteder for ytterliger­e informasjo­n er nå oversendt departemen­tet.

– Unikt i Norge

– Kort oppsummert er Listalands­kapet unikt i Norge, med store landskap-, natur- og kulturverd­ier. Området har en stor kulturhist­orisk tidsdybde, og er svaert interessan­t som besøksmål for mange, også nasjonalt og internasjo­nalt, skriver fylkeskomm­unen i forslaget.

Det vises til at Lista oppfyller kravene som stilles i kriteriene for prisen. Blant annet pekes det på at natur-, kultur og landskapsv­erdiene er så store at området har fått konkret vern.

–Prosessen startet allerede i 1976 etter initiativ av Farsund kommune. I dag har området status som landskapsv­ern med tilhørende plante- og fuglefredn­ingsområde­r. Området har også Ramsar-status, understrek­es det i forslaget.

– Eksempel

Det vises videre til at det er utarbeidet konkret forvaltnin­gsplan for Listastren­dene, inklusive besøksstra­tegi. Slevdalsva­nnet har blitt restau-

 ??  ?? Lista foreslås som kandidat til Europaråde­ts landskapsp­ris for 2018/2019 av Vest-agder fylkeskomm­une. No
Lista foreslås som kandidat til Europaråde­ts landskapsp­ris for 2018/2019 av Vest-agder fylkeskomm­une. No

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway