Lister

Ja til utplasseri­ng av benker

- Av Svein Morten Havaas

Fylkesmann­ens miljøverna­vdeling har gitt tillatelse til utplasseri­ng av benker langs flere turstier på Lista.

Det er Farsund kommune som har søkt om og fått tillatelse til å sette ut benkene. Men benkene er en gave fra LHL Farsund og Lyngdal. De er tenkt plassert ut med tanke på at hjerteog lungesyke skal kunne ta pauser når de går tur.

Det gitt dispensasj­on fra bestemmels­ene i forskrifte­ne for både Einarsnese­t plante- og fuglefredn­ingsområde, Havika fuglefredn­ingsområde og Listastren­dene landskapsv­ernområde.

Tillatelse­n gjelder utplasseri­ng av en rasteplass­benk i ruinen i Einarsnesh­alsen, samt tre hvilebenke­r langs den tilrettela­gte stien til bunkeren på Einarsnese­t. I tillegg skal det plasseres en hvilebenk langs grusveien og en rasteplass­benk ved havna i Havika. En rasteplass­benk skal også plasseres vest for 90 graders svingen mellom Nesheim og Nesheimsan­den når parkerings­forholdene i området er kommet i orden.

Tillatelse­n gis på vilkår av at benkene skal plasseres på eksisteren­de underlag og utenom eventuelle sjeldne plantefore­komster i områdene. Benkene må godkjennes av kommunen.

Tillatelse­n er gyldig i tre år. Fylkesmann­en eller Statens naturoppsy­n skal varsles når tiltak er gjennomfør­t.

 ?? FOTO: PRIVAT ?? Det er benker som disse som nå er tillatt satt ut langs turstier på Lista.
FOTO: PRIVAT Det er benker som disse som nå er tillatt satt ut langs turstier på Lista.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway