Lister

Nesten fullt i teltet på Lomsesande­n

- Av Cecilie Nilsen

Ujålete, autentisk, ekte og rå kvalitetsm­usikk.

Slik beskrev de to glade publikumme­rne og naboene Margrethe Østhassel og Åse Karin Nesheim Pink Floydhylle­sten gjennom coverbande­t Dark Side of The Wall.

– VI HAR VOKST opp med Pink Floyd, og er store fans. Nå skal vi kose oss på konsert. Dette er vår andre ungdom, smilte Østhassel og Nesheim, som også benyttet anledninge­n til å glampe på Lomsesande­n.

– Pink Floyd er en del av vår identitet. Da vi vokste opp på 60-tallet var det Pink Floyds musikk som formet vår kvalitetsb­evissthet i forhold til musikk. For oss har det lagt grunnlaget for all god musikk. På 80-tallet var det litt disco. Men så falt vi tilbake på Pink Floyd. Dette er hel ved, smilte Østhassel og Nesheim.

De gledet seg til å tilbringe natta i glampingte­ltet, og saerlig koselig syntes de det var med regnet.

– Vaeret er virkelig ingen hindring når arrangøren­e legger alt så perfekt til rette som dette. Det er også flott at folk kjenner sin besøkelses­tid, smilte de.

DET LOKALE BANDET The 2nd Hand Band varmet opp scenen tidlig på kvelden lørdag. Det store teltet som var rigget opp like ved stranden på Lomsesande­n ble nesten fullt.

– Vi har hatt en fantastisk sesong på Lomsesande­n og ser på dette som en kjempekjek­k avslutning med å gjøre noe helt annet, men i denne anledninge­n med å få mye mer lokalfolk hit. Så; en fantastisk avslutning på en fantastisk sesong, sa vertskap ved Lomsesande­n, Rune Ingebretse­n.

Omkring 400 trosset regnet og fikk seg en konsertopp­levelse de sent vil glemme.

– Vi er veldig fornøyde. Med en annen vaermeldin­g enn den vi hadde for i kveld, tror jeg at vi kunne ha trukket 100 personer til. Det hadde vi hatt plass til, sa Gunnar Fossland fra Farsund motorbåtfo­rening og festivalsj­ef for Paradise Live, som arrangerte konserten sammen med Lomsesande­n.

– Dette startet med en henvendels­e til Gaute & company. Det er moro med Ubostad-gutta som er så proaktive og alltid er med. Uten å få sagt hva det gjaldt, svarte de ja. Det er helt fantastisk. Og her er vi i dag, og ser at her er et flott publikum - i alderen 25 til 70 år. Det er ganske kult, sa Fossland.

Pink Floyd ble hyllet til det fulle under telttak på Lomsesande­n.

COVERBANDE­T Dark Side of The Wall imponerte og overbevist­e med et spekter av Pink Floyd-låter. Publikum lot set ikke be to ganger, og sang med på alle låtene. Når de ble revet ekstra godt med, sto stemningen helt i telttaket - på alle måter. Det var tydelig en nostalgisk og flott musikalsk reise for de fremmøtte.

– Fantastisk! lød det fra vokalist Kai Taule, og fortsatte:

– Dette bandet spilte på Det murede pakkhus i 2002. Vi er forferdeli­g glade for å vaere tilbake!

Helene Bøksle har opptrådt som gjestearti­st for bandet ved noen tidligere anledninge­r, og også denne kvelden satte Bøksle prikken over i-en i sin gjesteoppt­reden med Dark Side of The Wall.

Finest denne kvelden var det nok likevel å høre på de mange hundre som sang helhjertet med på de kjente, kjaere Pink Floyd-låtene.

Da vi vokste opp på 60-tallet, var det Pink Floyds musikk som formet vår kvalitetsb­evissthet i forhold til musikk. MARGRETHE ØSTHASSEL

 ??  ?? Helene Bøksle sang til «Mother» sammen med bandet Dark Side of The Wall.
Helene Bøksle sang til «Mother» sammen med bandet Dark Side of The Wall.
 ??  ?? Stemningen sto i telttaket gjennom konserten.
Stemningen sto i telttaket gjennom konserten.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway