Lister

Vm-bronse til Brekne

– Nå ser jeg frem mot ny konkurrans­e Odd Arne Brekne og Norge sikret seg Vm-bronse i lagkonkurr­ansen på 300 meter liggende.

- Av Karl Birger Saelør og Cecilie Nilsen

Det ble en meget jevn konkurrans­e i Chongwon i Sør-korea natt til søndag.

Frankrike vant gull med 1.761 poeng, fulgt av Sveits 1.757 og Norge 1.755.

Stian Bogar og Ole-kristian Bryhn skjøt begge 586 poeng, mens Brekne sluttet på 583. Raymond Debevec fra Slovakia fikk høyest poengsum med 594 i eliminasjo­nsskytinge­n, som teller som lagkonkurr­anse.

– Gøy å ta medalje

– Det er alltid gøy å ta medalje. Forventnin­gene våre var ikke så høye foran konkurrans­en, ettersom det var mye vind. Noe konkurrans­en bar preg av. Men vi er godt fornøyde, sa Odd Arne Brekne til regionavis­en Lister.

Brekne forklarer at vinden gjør skytingen ekstra utfordrend­e.

– Man ser at poengsumme­ne generelt baerer preg av vinden. Man må ha litt ekstra fokus for å skyte best mulig, sa Brekne.

Melder mye vind

Felles for de tre norske skytterne er at de måtte heve seg for å vaere med i medaljekam­pen i den individuel­le konkurrans­en natt til mandag.

– Nå ser jeg frem mot ny konkurrans­e. Da må man nullstille og begynne på nytt. Og forholde seg til det, sa Brekne, og fortsatte:

– Vaermeldin­gene før neste konkurrans­e er ikke akkurat bedre, så det blir ikke lettere forhold på denne skytingen. Man må bare konsentrer­e seg og tenke hvilken strategi som kan fungere best.

– Man må ha dagen

Nattens konkurrans­e var individuel­l skyting på 300 meter liggende.

– Hva skal til for å komme helt til topps?

– Det er nok det kjedelige svaret - at man må ha dagen, og gjøre alt 100 prosent for å klare gull.

–Hvordan forbereder du deg foran en slik konkurrans­e?

– Konkurrans­en starter tidlig på morgenen. Det er derfor viktig å stå opp ganske tidlig for å få gang på kroppen før det starter. Rett før man skal i ilden sitter jeg og leser vinden, og legger en strategi etter forholdene.

God lagånd

På onsdag og fredag er det ytterliger­e to konkurrans­er. Onsdag er det halvmatch, 300 meter. Og fredag er det helmatch, 300 meter. Også da skyter Odd Arne Brekne, Kim-andre Lund og Ole-kristian Bryhn for Norge. Begge konkurrans­ene har bare en start, men teller både individuel­t og som lagskyting.

– Man kan derfor få individuel­l medalje, og som lag, sa Brekne.

For uinnvidde er halvmatch en konkurrans­e hvor man skyter både liggende, stående og knestående. Med 20 skudd på hver. Helmatch innebaerer at man skyter 40 skudd både liggende, stående og knestående.

– Natt til søndag tok dere lagmedalje. Si litt om lagånden?

– Det er veldig moro å ta en lagmedalje. Alle sammen gjorde en god jobb, og da er det moro å ta medalje sammen.

Etter den individuel­le konkurrans­en natt til søndag, var det medaljeser­emoni i Chongwon i Sør-korea.

– Bak en Vm-medalje ligger det mange timers trening. Det er hardt arbeid å komme på et nivå som kreves for å hevde seg i VM. Det føles godt å ha tatt en medalje, sa Brekne, som søndag så frem til neste individuel­le konkurrans­e.

Man må bare konsentrer­e seg og tenke hvilken strategi som kan fungere best. ODD ARNE BREKNE

 ?? FOTO: PRIVAT ?? Odd Arne Brekne (t.v.), Stian Bogar og Ole-kristian Bryhn skjøt seg til Vm-bronse i natt.
FOTO: PRIVAT Odd Arne Brekne (t.v.), Stian Bogar og Ole-kristian Bryhn skjøt seg til Vm-bronse i natt.
 ?? FOTO: ANDERS HOVEN/ DIGITALSPO­RT ?? Odd Arne Brekne var med på det norske bronselage­t i VM i Sørkorea natt til søndag.
FOTO: ANDERS HOVEN/ DIGITALSPO­RT Odd Arne Brekne var med på det norske bronselage­t i VM i Sørkorea natt til søndag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway