Lister

Fornøyd med 2. plass

Kjørte Sørlandspr­inten i Mandal i helgen Ivar Kjørmo (49) og kartleser Svein Robert Kjørmo (26) fra NMK Kvinesdal gjorde sine saker bra i Sørlandspr­inten lørdag ettermidda­g. w

- Av Espen Sand

–Vi sikter alltid mot toppen, men i dag må vi si oss fantastisk godt fornøyd med andreplass, sier rallyfører Ivar Kjørmo, etter noen hektiske timer med sprintrall­y i skogene rundt Mandal.

Lørdag ettermidda­g ble tradisjons­rike Sørlandspr­inten arrangert i Mandal. Løpet har tidligere blitt arrangert på Vigeland i Lindesnes, og på Konsmo i Audnedal, men hadde i år funnet plass på skogsveier naermere kysten.

Et sprintrall­y skiller seg fra et sedvanlig rally på flere måter. Løpet har kun klassevinn­ere og ingen total vinner.

– Et kort, kompakt endagsløp uten mulighet til service, er beskrivels­en fra løpsleder Inga Tofteland i Kristiansa­nd Automobilk­lubb som arrangerte løpet.

Startet som 45-åring

Egentlig skulle tidligere europamest­er Ludvig Hunsbedt fra Kvinesdal stille på startstrek­en, men han meldte avbud i siste liten. 49-år gamle Ivar Kjørmo og hans kartleser Svein Robert Kjørmo stilte til start for NMK Kvinesdal.

– Jeg begynte å kjøre løp for kun fire år siden, men synes det er utrolig gøy. Jeg har kjørt rundt ti løp frem til nå, sier Kjørmo.

Duoen stilte til start i klasse 19 for debutanter. Det fordi føreren ikke har klart å få en såkalt C-lisens.

– Jeg har stort sett kun kjørt sprintrall­y, og for å få lisens må man også kjøre langløp. Jeg prøvde meg en gang, men da røk girkassa, sier bilføreren fra Hovsherad.

– Tok det på sparket

Sammen med debutant og familiemed­lem, Svein Robert Kjørmo, kjørte de meget bra og havnet på andreplass i klassen.

– Jeg har aldri vaert med på rally før og tok det på sparket. Det var spennende, og jeg gjør det gjerne igjen, selv om jeg har aller mest lyst til å kjøre selv, sier Svein Robert Kjørmo.

Rutinerte Ole Erlend Sandsmark fra Sira, som også kjører for NMK Kvinesdal, stilte også med ny kartleser for anledninge­n. Unge Sunniva Skogen ga Sandsmark veibeskriv­elser for første gang.

– Det er tredje gang jeg prøver meg som kartleser, men første gang sammen med Sandsmark. Jeg synes det er veldig gøy, men mot slutten av løpet ble jeg litt redd på grunn av farten, sier Skogen.

– Bånn gnu

Sandsmark innrømmer at han var vel hard på speeden de siste etappene.

– Da var det bånn gnu, men jeg synes Sunniva klarte seg veldig godt, smiler han.

Han anslår toppfarten denne lørdagen til 130 kilometer i timen, men sier han var oppe i 180 km/t i Rally Sørland.

Sandsmark konkurrert­e i useedet klasse 1-9, og ble nummer to av fire biler.

– Jeg er veldig glad for at bilen holdt og vi kom i mål. Det var moro å kjøre, sier han.

Sprintrall­yet gikk over seks fartsetapp­er i løpet av en enkelt ettermidda­g. Regnet gjorde skogsveien­e svaert sleipe.

– Løypa var overrasken­de glatt, og vi fikk et skikkelig tilbud en gang, men jeg klarte å hive bilen opp på veien, sier Ivar Kjørmo.

Heiet

Til tross for en regntung dag, var det en del som møtte opp langs løypene for å heie frem fartsentus­iastene. Tre Vansejente­r fra tre generasjon­er var i Mandal for å heie frem bilfører Tor Anders Larsen og kartleser Lars Pedersen fra Farsund. Bilføreren var nemlig kjaereste med mor til Cassandra Lund (9).

– Det er gøy, men litt kaldt, sier hun.

– Kjører han fort til vanlig også?

–Neida, han kjører fint da, smiler hun.

Jeg begynte å kjøre løp for kun fire år siden, men synes det er utrolig gøy. IVAR KJØRMO

 ??  ?? Disse fire represente­rte Norsk Motor Klubb Kvinesdal i Mandal denne helgen. Ole Erlend Sandsmark (nummer to) og kartleser Sunniva Skogen, Ivar Kjørmo (nummer tre) og kartleser Svein Robert Kjørmo.
Disse fire represente­rte Norsk Motor Klubb Kvinesdal i Mandal denne helgen. Ole Erlend Sandsmark (nummer to) og kartleser Sunniva Skogen, Ivar Kjørmo (nummer tre) og kartleser Svein Robert Kjørmo.
 ??  ?? Cassandra Lund (9), Stine Larsen (26) og May Britt Larsen (54) møtte opp for å se Tor Anders Larsen og Lars Pedersen kjøre sprintrall­y.
Cassandra Lund (9), Stine Larsen (26) og May Britt Larsen (54) møtte opp for å se Tor Anders Larsen og Lars Pedersen kjøre sprintrall­y.
 ??  ?? Ivar Kjørmo mente regnet gjorde løypene svaert glatte. Her har de nettopp kommet ut på den første av seks etapper.
Ivar Kjørmo mente regnet gjorde løypene svaert glatte. Her har de nettopp kommet ut på den første av seks etapper.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway