Lister

Her redder Sanden poeng

Lokaloppgj­øret på Lyngdal stadion endte 1–1

- Av Lars Erik Larsen

I år som i fjor reddet Morten Sanden ett poeng for Lyngdal mot MK. Etter kampen var han imidlertid ikke fornøyd.

– Akkurat nå føles det bare fryktelig surt. I dag hadde vi virkelig muligheten til å befeste vår posisjon på tabellen, men så klarer vi ikke å vinne. Jeg er litt forbanna nå, sier Sanden etter 1–1 hjemme mot MK lørdag.

Sandens utligning kom ett minutt på overtid, tre minutter senere etter 2–2 scoringen hans 16. mai i fjor mot samme motstander - på samme stadion.

– Den scoringen er glemt fra min side. Det er alltid en ny kamp. Men det er klart at det er viktig at det blir uavgjort og ikke tap. Forhåpentl­igvis klarer jeg å glede meg litt over det når jeg får kampen litt på avstand, sier Sanden.

At det var Sanden som igjen dukket opp og reddet ett poeng for Lyngdal, overrasker ikke Lyngdals spillende trener Tore Kristensen.

– Pri 1 for å score sånne mål er at du må melde deg på i kampen og ha lyst til å score. Ingen kan anklage Morten for å ikke melde seg på, smiler han.

– Fryktelig surt

Begge lagene hadde hver sin store mulighet til å score før pause, men uten å få uttelling. Etter pause var Lyngdal det klart beste laget på hjemmebane. Det var likevel MK som kunne juble for 0–1 etter 80 spilte minutter som følge av en feil av Ole Kristian Fuglestad og Sveinung Andersen som ikke klarte å hindre at MK fikk kontre inn ledermålet.

– Det er fryktelig surt. De skal selvfølgel­ig ikke få kontre der. Vi burde hatt kontroll, sier Fuglestad.

– De vet godt at de gjør en feil, så det er ikke noe vi trenger å poengtere overfor dem. De gjør det ikke med vilje, sier spillende trener Tore Kristensen.

Sløste med sjansene

Lyngdal brant flere store sjanser før utligninge­n kom to minutter på overtid. Både Fuglestad, Peder Sanden og Daniel Berglund hadde muligheten til å sende Lyngdal i ledelsen før MK scoret, uten hell. Berglund hadde en trippelsja­nse etter 66 minutters spill, men bortelaget­s keeper reddet gang på gang.

–Vi sløser med sjansene, eller jeg vil si at vi slurver. Vi må vaere mer bestemte når vi kommer i disse situasjone­ne, sier Espen Haegeland, som spilte sin kamp nummer 300 for Lyngdal.

Haegeland mener laget hadde fortjente tre poeng.

–Spillemess­ig er vi klart best. MK skaper nesten ingenting og er kun farlige når vi gjør feil. Dette er en kamp vi burde vunnet, men vi må sette sjansene. Det er uansett viktig at vi ikke taper kampen.

Etter ett poeng lørdag er Lyngdal

 ??  ?? Peder Sandens forsøk blir reddet av MKS keeper.
Peder Sandens forsøk blir reddet av MKS keeper.
 ??  ?? Dommeren hadde nok å gjøre i lokaloppgj­øret.
Dommeren hadde nok å gjøre i lokaloppgj­øret.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway