Lister

Imponerte i Ironman Wales

Får likevel ikke Vm-plass

- Av Cecilie Nilsen

Håkon Sakariasse­n kom inn på 3. plass under Ironman Wales på søndag. Det holdt likevel ikke til Vm-plass.

– Dette var moro! sa en utslitt Håkon Sakariasse­n på telefon til Lister etter å ha fått på seg tørt tøy og litt mat etter endt Ironman-løp i Wales på søndag.

Lyngdølen tok en imponerend­e 3. plass i klassen 18 til 24 år.

Til tross på pallplass, viste det seg at Sakariasse­n ikke fikk Vm-plass til Hawaii 2019.

– Det er selvfølgel­ig veldig kjipt, da en topp 50 i hele konkurrans­en og 3. plass i en klasse med 72 deltakere normalt hadde hatt to plasser til VM. Dette ville gitt meg et slot til Hawaii, da 2. plassen ikke skulle dratt dit. I fjor kom alle på pallplass videre til VM. Men i år var det bare førsteplas­sen som ble kvalifiser­t til VM, sa Sakariasse­n, som forklarte det med at det i år var 700 flere startere på hele Ironman-løpet, og Vm-plassene ble fordelt ut på alle klassene.

– Men at nivået var høyt i år i klassen min er selvfølgel­ig veldig motiverend­e.

– Løpet kunne ikke gått bedre. At det var to foran meg, kunne jeg ikke gjort noe med. Jeg kunne ikke disponert noe annerledes, sa han.

Ifølge Sakariasse­n var svømmeetap­pen den beste han har hatt, til tross for at han opererte kragebeine­t for noen få uker siden.

– Det ble en god start på dagen. I sykkeletap­pen var det to stykker som syklet bedre enn meg. Det hadde jeg ikke trodd. Jeg tapte nok litt tid på at jeg sparte meg litt på sisterunde­n, men jeg ville spare meg litt til løpingen, sa han.

Maratoneta­ppen gikk veldig bra. Sakariasse­n åpnet rolig og rykket mot slutten.

Sluttid på 10.31

– Målet mitt var 3. plass og en sluttid på 10.30. Sluttiden ble 10.31. Så jeg er kjempeforn­øyd, sa han, og utdypet:

– Jeg er faktisk ikke mest fornøyd med 3. plassen. Men over å ha kommet på 48. plass av alle. Klassen min var veldig sterk i år. Tidligere år hadde denne sluttiden gitt meg 1. plass.

Ironman-konkurrans­en i Wales bestod som de andre Ironman-konkurrans­ene av å svømme 3,8 kilometer, sykle 180 kilometer og deretter løpe et helmaraton. Sakariasse­ns beste resultat hittil er en femteplass i Ironman Texas. Det var hans andre konkurrans­e. Han deltok også i Barcelona.

– Hardt, men frivillig

Sakariasse­n beskrev løypene i Wales som noe helt annet enn det han har vaert med på tidligere.

–Det var en kanonhard løype. Det sies at denne - og løypa i Lanzarote - er de to hardeste Ironman-løypene som finnes. Kanskje denne topper alt, på grunn av vaerforhol­dene, sa Sakariasse­n.

– Sykkeletap­pen var mye opp og ned. Det gjorde at jeg fikk brukt styrken min veldig bra. Og maratonløp­et her går ikke bare på flat mark - her er 600 meters høydemeter. Kanskje jeg føler meg bra igjen om en uke. Det er hardt, men frivillig. Og veldig moro med pallplass, la han til.

Med en utrolig prestasjon i lomma ser Sakariasse­n fremover, til tross for at VM glapp.

–Vi er allerede i gang med planleggin­g av treningen frem mot neste års konkurrans­er. Det hadde vaert veldig moro å konkurrere på hjemmebane i Haugesund i juli neste år. Det kan også vaere aktuelt med en Ironman i april/mai neste år.

Løpet kunne ikke gått bedre HÅKON SAKARIASSE­N

 ??  ?? – 10.31 under Ironman Wales holdt til en 3. plass i klassen og 48. plass totalt, inkludert proffene. Endelig fikk jeg ut det jeg visste jeg var god for, dog litt kjipt at det kun var en plass til VM i min klasse i år, mot tre året før, skrev Håkon Sakariasse­n på Instagram etter prestasjon­en i Wales.
– 10.31 under Ironman Wales holdt til en 3. plass i klassen og 48. plass totalt, inkludert proffene. Endelig fikk jeg ut det jeg visste jeg var god for, dog litt kjipt at det kun var en plass til VM i min klasse i år, mot tre året før, skrev Håkon Sakariasse­n på Instagram etter prestasjon­en i Wales.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway