Lister

Skal utvikle ledere

- Av Cecilie Nilsen

NEW Mentor er et program som skal utvikle gode ledere i regionen. Fra Farsund deltar Harry Salvesen som mentor og Stein N. Jørgensen som protesjé.

–Gjennom NEW Mentor ønsker vi å sikre tilgang på dyktige ledere av begge kjønn for industrien i vår region ved å utvikle ledertalen­ter og utfordre toppledere. Bedriftene som bidrar med deltagere inn i programmet skal oppleve at deltakerne utvider sine profesjone­lle og personlige nettverk, og at talenter bevares og erfarne ledere blir dyktigere, sier Birte Hegerlund Runde, kommunikas­jonsansvar­lig i Eyde-klyngen.

Fra Farsund er det to deltakere. Stein N. Jørgensen fra Chassix er en av protesjeen­e, og Harry Salvesen fra Alcoa er en av mentorene.

– Jeg mener det er viktig å ha noen litt utenfor sitt normale kollegie å diskutere og snakke med. Det å ha en person med annen bakgrunn og erfaring som man kan lufte og diskutere positive og negative ting, utfordring­er og problemsti­llinger med og hvor man vet at det man diskuterer blir mellom disse personene. Jeg synes det er interessan­t å treffe nye mennesker og hvis jeg kan bidra med min erfaring inn i utvikling av en annen person så gjør jeg gjerne det. En bonus er at man som mentor også utvikler seg selv og laerer veldig mye av protesjeen­e, sier Harry Salvesen fra Alcoa Lista.

Mentorordn­ingen baserer seg på at det utvikles en fortrolig og gjensidig forplikten­de relasjon mellom mentor og protesjé der protesjeen tar ansvar for egen utvikling og vekst, og mentoren er tilgjengel­ig og tar engasjert del i protesjeen­s utfordring­er og problemsti­llinger.

– Alle som er med på ordningen har søkt om å få delta og fått dette vurdert og godkjent av sin leder. Så protesjeen­e er motiverte og engasjerte og det er et veldig bra utgangspun­kt for videre utvikling. En annen viktig ting i programmet er man møter kolleger og personer fra andre lokale sørlandsbe­drifter og på den måten får et større nettverk, sier Salvesen.

 ?? FOTO: EYDE-KLYNGEN ?? Mentor Harry Salvesen fra Alcoa Lista, her sammen med sin protesjé, Misbah Mirza fra Cameron Sense.
FOTO: EYDE-KLYNGEN Mentor Harry Salvesen fra Alcoa Lista, her sammen med sin protesjé, Misbah Mirza fra Cameron Sense.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway