Lister

– Alt klaffet

Sikret seg ny gullmedalj­e i vest-europeisk mesterskap i styrkeløft

- Av Karl Birger Saelør

Carl Petter Sommerseth er blitt vest-europeisk mester i styrkeløft.

– Jeg hadde en superdag; absolutt alt klaffet.

Carl Petter Sommerseth fra Lyngdal ble lørdag vest-europeisk mester i styrkeløft på Hamar.

Den råsterke 32-åringen forsvarte gullet han vant i Luxembourg i fjor i klassen minus 120 kg utstyrsfri­tt.

– Jeg hadde en superdag; absolutt alt klaffet, sier Sommerseth, som bor i hovedstade­n og løfter for Oslo styrkeløft­erklubb.

848,5 kg

Carl Petter Sommerseth løftet 340,5 kg i markløft, 205 kg i benkpress og 303 kg i knebøy. Sammenlagt endte han på 848,5 kg.

Resultaten­e i markløft, knebøy og sammenlagt er alle ny norgesreko­rd og vest-europeisk rekord. Sommerseth satte også rekorder underveis; totalt syv i løpet av konkurrans­en.

– Jeg har forberedt meg godt over lang tid. Jeg trener mye og riktig, er flink til å hvile og har holdt meg skadefri, i tillegg til at jeg spiser mye god kvalitetsm­at. Jeg elsker biff, og har kjøtt på grillen to-tre ganger i døgnet, sier Sommerseth.

Em-medalje?

Om tre uker er han storfavori­tt når NM går av stabelen i Oslo. I desember drar kraftplugg­en på 118 kg til Litauen for å delta i EM.

–Jeg deltar i mitt første EM, men jeg drar ikke til Litauen for å laere. Målet mitt er å komme hjem med Em-medalje, sier Sommerseth, som mener han har en del å gå på i markøft og knebøy. Benkpress er hans svakeste øvelse, og her ble han slått av to utøvere i helgens mesterskap.

– I markløft har jeg som mål å klare 355 kg; et resultat som en god kamerat av meg har klart. I knebøy mener jeg at 310 kg kan vaere innen rekkevidde, sier Sommerseth, som jobber som miljøterap­eut for Kirkens Bymisjon i Oslo.

Foreldre på tribunen

Han trener 12 til 16 timer i uka, og anslår at han løftet mellom 30 og 40 tonn i uken. I lørdagens mesterskap på hjemmebane i Norge var det bra med tilskuere, og 32-åringen fra Lyngdal fikk masse heia-rop underveis.

– Det var mye folk, og ekstra gøy var det selvsagt at foreldrene mine var på tribunen og fikk oppleve at jeg ble vesteurope­isk mester, sier Carl Petter Sommerseth, som i tillegg til å vinne sin klasse, også ble kåret til beste mannlige løfter uansett klasse.

Jeg elsker biff, og har kjøtt på grillen to-tre ganger i døgnet. CARL PETTER SOMMERSETH

 ??  ??
 ?? FOTO: JØRGEN HAUG ?? Carl Petter Sommerseth sprenger stadig nye grenser som styrkeløft­er. Lørdag lykkes det meste i vest-europeisk mesterskap på Hamar.
FOTO: JØRGEN HAUG Carl Petter Sommerseth sprenger stadig nye grenser som styrkeløft­er. Lørdag lykkes det meste i vest-europeisk mesterskap på Hamar.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway