Lister

Ikke ferdig etterforsk­et

- Av Karl Birger Saelør

– Saken er ikke ferdig etterforsk­et. Vi avventer noen rapporter og muligens blir det mer avhør. Men planen er at jeg skal få saken oversendt i uke 39. Da vil jeg gå gjennom alle dokumenten­e og vurdere om det er gjort noe straffbart, sier Terje Kaddeberg Skaar til Lister.

Han vil ikke offentligg­jøre flere detaljer om det som skjedde da en vannscoote­r med to personer og en båt kolliderte i Rosfjorden. En 16 år gammel gutt fra Rogaland omkom. Om 16-åringen eller hans 17 år gamle kamerat kjørte vannscoote­ren vil ikke Kaddeberg Skaar uttale seg om. 17-åringen ble skadet i ulykken og det tok derfor lang tid før han kunne avhøres av politiet.

Vannscoote­ren kolliderte med en mindre båt, der en 15-åring fra Lyngdal var båtfører. Ulykken har ikke vaert etterforsk­et av lokalt politi, ettersom en av de involverte er i naer relasjon til en ansatt ved Farsund og Lyngdal lensmannsk­ontor.

Avsnittsle­der Håkon Storesund ved etterretni­ng og etterforsk­ning i Agder politidist­rikt har tidligere forklart at kollisjone­n kom brått og uventet på de involverte. En medvirkend­e årsak til akkurat det kan vaere at ingen av fartøyene hadde noen former for lys eller lanterner.

Påtalelede­r Terje Kaddeberg Skaar har håp om at han får dødsulykke­n i Rosfjorden natt til 27. juli i år på sitt bord i neste uke.

 ?? FOTO: PRIVAT ?? Vannscoote­ren og båten fotografer­t ved bryggen på Rosfjord morgenen etter ulykken.
FOTO: PRIVAT Vannscoote­ren og båten fotografer­t ved bryggen på Rosfjord morgenen etter ulykken.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway