Lister

Etterlyser asfalt

■ Oddvar Nordfonn har klaget til kommunen gang på gang

- Av Karl Birger Saelør

Oddvar Nordfonn er i ferd med å miste tålmodighe­ten når det gjelder manglende vedlikehol­d av Lundeveien mellom fylkesveie­n og Kaneheia.

– Jeg flyttet til Lundeveien 123 i 2010, og gang på gang har vi klaget på store hull og sprekker i asfalten. Kommunen har lovet å utbedre veien, men ingenting er gjort annet enn av noen huller er blitt klattet på med asfalt, sier Oddvar Nordfonn irritert.

Han forteller om to biler som bruker veien, som har fått ødelagt eksosanleg­get på grunn av huller i asfalten.

Jente skadet

Nylig var ei fire år gammel jente ute og syklet på sin nye barnesykke­l.

– På veien tilbake fra hovedveien traff det ene forhjulet hennes et stort hull i asfalten. Hun falt og fikk skader i ansiktet, til tross for at hun brukte hjelm, sier Nordfonn.

Han var i kontakt med Farsund kommune i juni, og ble da forklart at kommunen skulle ha befaring på stedet samme uken. Nordfonn har ikke registrert at det har vaert noe befaring.

4. september sendte han mail til kommunen, men har ikke fått svar.

Ikke siden 1982

Oddvar Nordfonn har hørt at veistrekni­ngen ikke har vaert asfaltert siden 1982, og slik ser den faktisk ut også. Det er huller og sprekker, og kanter som har rast ut hele veien fra fylkesveie­n og ned til sykkelstie­n.

– Vi ønsker at kommunen legger ny asfalt på den kommunale veien, slik at vi unngår at biler får ødelagt eksosanleg­g og at barn faller og slår seg. Vanligvis pleier jeg ikke å klage eller gå til avisen med saker, men nå bør snart noe gjøres. påpeker Nordfonn.

Mangler bom

I tillegg til vedlikehol­d av selve veien er Oddvar Nordfonn opptatt at den ene delen av en fartsdempe­nde bom på sykkelstie­n fra Kaneheia mangler.

– Det er mange som benytter denne veien, både gående og syklister, og selvsagt mopeder. Tidligere var det dobbel bom, slik at syklister måtte stoppe for å komme seg gjennom. I dag er bare den ene delen på plass, noe som medfører at syklister slipper å sette ned farten for å fortsette, sier Oddvar Nordfonn.

Høyt på listen

Lister har spilt ballen videre til Farsund kommune, og har vaert i kontakt med en ferierende leder for uteseksjon­en, Øystein Hadland, som kjenner saken.

– Skikkelig asfalterin­g av denne veistrekni­ngen står høyt på prioriteri­ngslisten. Men når asfalten kommer har jeg ikke oversikt over. Vi hadde en tøff vinter som krevde sitt, og vi har et budsjett å forholde oss til, sier Hadland.

” Vi ønsker at kommunen legger ny asfalt på den kommunale veien, slik at vi unngår at biler får ødelagt eksosanleg­g og at barn faller og slår seg. ODDVAR NORDFONN

 ??  ?? Det er masse hull og sprekker i asfalten på Lundeveien mellom fylkesveie­n og Kaneheia, kan Oddvar Nordfonn konstatere.
Det er masse hull og sprekker i asfalten på Lundeveien mellom fylkesveie­n og Kaneheia, kan Oddvar Nordfonn konstatere.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway