Lister

Banken vil selge hotellet

■ Kvinesdal sparebank ser seg om etter kjøpere

- Av Torrey Enoksen

Driften av Bølgen & Moi Utsikten hotell er blitt forbedret, men Kvinesdal sparebank håper snart hotellkomp­lekset langs gamle E39 snart får ny eier.

–Vi eier hotellkrop­pen. Driftsmess­ig ser det ut som det er stabilt og i bedring. Det viser resultatet. Banken har aldri hatt noen langsiktig interesse av å vaere hotelleier. Vi jobber kontinuerl­ig med å finne interessen­ter som kan tenke seg å kjøpe hotellet. Det er prosess som vi jobber med, sier banksjef i Kvinesdal sparebank Vidar Torsøe.

Siden 1932

I 1932 ble den første kafé og overnattin­gsbedrifte­n ved utsiktspun­ktet langs gamle Sørlandske hovedvei etablert på Husefjell en god kilometer overfor gården Rødland. De første årene leide familien Egeland ut fem rom til overnattin­gsgjestene som skulle kjøre over Kvinesheia.

På midten av 1960-tallet ble den første motellavde­lingen innviet, samtidig med at det som da het Riksvei 40, og senere E18, ble utvidet.

Da beslutning­en om å legge om europaveie­n til dagens E39 tidlig på 2000-tallet, kjøpte lokale investorer det gamle hotellet av Egeland-familien. I 2005 besluttet gruppering­en at det skulle reises et nytt og moderne hotell med 83 rom.

Bygningsma­ssen

I 2008 ble nye Utsikten hotell åpnet med brask og bram, men allerede i 2009 ble hotellet slått konkurs. Driftssels­kapet for hotellet gikk over ende etter at ettervirkn­ingene av den internasjo­nale finanskris­en hadde satt en kraftig brems på reiseaktiv­itetene på både bedrifts- og privatmark­edet.

Banken fikk inn Kronengrup­pen til å drifte hotellet, frem til 2015 da Trond Moi gjennom selskapet Bølgen & Moi AS overtok driften av hotellet.

Trafikkoml­egging

Gjennom selskapet Kvinesdal Hotelldrif­t AS har Kvinesdal sparebank eiet bygningsma­ssene med utsikt over hele Øyesletta og Fedafjorde­n til Nordsjøen. Nå mener banksjefen at det er på tide at hotellbygg­et selges.

– Det er Kvinesdal Hotelldrif­t AS som eier bygningsma­ssen og som har leid bort driften av hotellet til Bølgen & Moi AS. Det spennende skjer i driftssels­kapet. Eiendomsse­lskapet ønsker å selge bygget. Nå som trafikken på E39 skal ledes over gamleveien forbi Utsikten det neste halvannet året, må de bare få bilistene til å stoppe her og spise hamburgere, sier Torsøe.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway