Lister

Spent før seriestart

FIL/ IKB er klare med ny trener ved roret

- Av Olav Hoel

Lørdag ettermidda­g serieåpner FIL/ IKB hjemme mot AK 28 2. Trener Gunnar Berstad er spent før alvoret braker løs.

– Vi startet oppkjøring­en 1. august, og har vaert for få spillere på trening i oppkjøring­en, blant annet på grunn av at flere av spillerne også spiller fotball ved siden av og flere som har reist bort på skole. I snitt har vi vaert åtte stykk på trening. Det er den faste kjernen som kommer, og så er det noen som kommer innimellom. Jeg tipper at det blir mer fast nå som sesongen begynner, sier Berstad.

– Midten og opp

Dersom alle er friskmeldt, teller laget derimot 16 spillere, men til helgens serieåpnin­g har de trolig ikke mer enn 10-11 spillere tilgjengel­ige.

– Er vi fulltallig­e, ser ting derimot kjempebra ut, sier

Berstad.

Etter å ha trent klubbens damelag de siste årene, tok Berstad i sommer over som trener for herrelaget, som er et samarbeids­lag mellom FIL og IK Borhaug. Hva slags sesong han ser for seg synes han er vanskelig å spå.

– Jeg håper i hvert fall at vi kommer fra midten og opp. Hadde vi hatt hele gjengen på trening sesongen gjennom, tror jeg det hadde vaert snakk om en topplasser­ing. Samtidig kjenner jeg divisjonen for lite til å kunne si hva jeg forventer, sier Berstad.

– Har dere satt dere noen ambisjoner for sesongen?

– Ambisjonen er jo å kjempe om opprykk, men så lenge det ikke gror i bakrekkene så vet jeg ikke om 3. divisjon er noe å trakte etter. Det er en gjeng med mange litt eldre, etablerte menn. Vi er spent på sesongen. Får vi en god start, så er det bra. Skulle det bli tap, så er heller ikke det noe krise det heller, sier Berstad.

– Spennende å følge

Det at han nå har byttet ut damehåndba­ll med herrehåndb­all føler han har gått greit, men beskriver det som en ny erfaring.

– Jeg trente herrelaget til Spind i et par sesongen for ganske mange år tilbake i tid. Ellers har det vaert mest jentehåndb­all, så dette er en ny erfaring. Jeg er god til å takle overganger, så det er ikke noe problem sånn sett. Det er jo et litt annet lynne og mer rett på sak. De er flinke til å involvere seg i treningene og korrigere hverandre, og det er bra. Samtidig hadde det vaert mye mer trivelig om vi hadde vaert flere på trening, men det blir uansett spennende å følge dem denne sesongen, sier Berstad.

Lørdag ettermidda­g venter altså AK28 2 i sesongåpni­ngen på hjemmebane, et lag han er spent på å møte.

– Det er ikke godt å si hva slags lag de stiller med. Jeg så den siste kampen sist sesong, og da klarte de såvidt å stille lag, så det kan vaere alt fra topp til bunn, sier Berstad.

 ??  ?? Samarbeids­laget mellom FIL og IK Borhaug er klare for en ny sesong i 4. divisjon. Bak fra ventre: Christian Genthner, Johnny Michael V. Parsager, Jan Erik Kolnes, Endre Buland, Torstein Skjerve, Roy Erik Hansen, Kristian Danielsen, Ole Petter Holelien og Gunnar Berstad (trener). Foran fra venstre: Martin Parsager, Andre Albrektsen, Geir Andre Olsen og Øyvind Petterson.
Samarbeids­laget mellom FIL og IK Borhaug er klare for en ny sesong i 4. divisjon. Bak fra ventre: Christian Genthner, Johnny Michael V. Parsager, Jan Erik Kolnes, Endre Buland, Torstein Skjerve, Roy Erik Hansen, Kristian Danielsen, Ole Petter Holelien og Gunnar Berstad (trener). Foran fra venstre: Martin Parsager, Andre Albrektsen, Geir Andre Olsen og Øyvind Petterson.
 ??  ?? Gunnar Berstad har byttet ut damehåndba­ll med herrehåndb­all, og trener denne sesongen Fil/ikb-herrene.
Gunnar Berstad har byttet ut damehåndba­ll med herrehåndb­all, og trener denne sesongen Fil/ikb-herrene.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway